Aktiv løber har kvittet sin cigaret

I rigtig mange år har jeg været aktiv ryger af analoge cigaretter. Det har dog aldrig været det vilde, jeg har røget, men det er alligevel blevet til 5 cigaretter i gennemsnit om dagen. Det virker ikke af så mange, men det var alligevel begyndt, at tage på mit løb.

Jeg har igennem alle mine år været en aktiv løber og har løbet utallige maratons. Blandt andet har jeg løbet maraton i Kina på den kinesiske mur. Det var noget af en hård, men meget flot løbetur. Jeg brugte i alt 3 uger i Kina. Den ene uge var for, at forberede mig på løbeturen og de to sidste uger til ren og skær fornøjelse med konen. Det blev dog ikke nogen podieplads , men en okay plads i midterfeltet.

Som sagt så røg jeg almindelige cigaretter i fortiden, men jeg har rent faktisk skiftet til de her smarte e-cigaretter. Jeg skiftede til dem for godt og vel 1 års tid siden og det har hjulpet mit løb rigtig meget. Det var nemlig sådan, at jeg var begyndt at falde bagud fra de andre, når vi var ude og løbe. Det er noget der aldrig er sket for mig før. Det var skam ikke fordi jeg var begyndt  at træne mindre eller noget, men det var som om, luften bare ikke var der.

Det gik mig faktisk så meget på, at jeg overvejede at sætte løbeskoene på hylden. Min dejlig kone fik mig heldigvis omvendt og fik mig til, at træne en smule hårdere, så jeg ikke blev helt til grin i løbeflokken.

Det hjalp da også en smule, men jeg kunne ikke rigtig finde ud af, om det bare var viljen der trak mig det sidste, for jeg var altid meget stak åndet når løbeturen var ovre.

Jeg tog snakken med en af mine tætte kammerater. Han er ikke eliteløber, så der var ingen chance for, at han ville sladre til mine løbekammerater. Han sagde med det samme, ” det er cigaretterne”. Dem havde jeg på ingen måde skænket en tanke. Det kunne jo være han havde ret, så jeg besluttede, at smide den sidste cigaret i skraldespanden med det samme.

Det lød nemt og det var det også indtil der var gået 2 dage, så var jeg overhovedet ikke sjov at være i nærheden af. Jeg var gal og sur og var klar på at ryge et karton cigaretter. Min dejlige datter var noget så sød og købe en god e-cigaret til mig på internettet.  Det var lykken efter jeg fik den e-cigaret stoppede i munden, for kort tid efter stoppede alt jamret brat. Jeg startede med en 24 mg nikotinvæske til e-cigaret og det var rigelige. Jeg skulle bare lige have 4-5 sug på e-cigaretten og det var nok til, at stille min sult på nikotinen. Efter brugen af e-cigaretten i 3 måneder, var der overhovedet ingen stakånde tilbage, tværtimod jeg havde ikke løbet så godt i meget lang tid. Derfor kan jeg kun snakke godt om de her nye smarte e-cigaretter, de har i hvert fald hjulpet mig til en bedre løbeform.