At ryge eller ej

Jamen, du kan da bare lade helt være, bemærkede min kollega lidt sarkastisk, da vi i går kom til at tale om rygere og ikke-rygere. Jeg har i mange år været ryger med et alt for stort forbrug. Og som de fleste rygere havde jeg masser af gange forsøgt at lægge tobakken på hylden, men det endte hver gang med, at jeg fik tilbagefald.

Men da de elektroniske cigaretter så kom på banen, valgte jeg på et tidspunkt at forsøge med sådan en. Og så gik det faktisk rigtig godt. Den udgør en fin erstatning, så det nu er lykkedes mig at holde mig helt væk fra almindelige cigaretter i over et halvt år.

Men det irriterer mig lidt, at man mange steder ikke anerkender, at dampen fra en e-Cigaret ikke generer omgivelserne. Sådan er det på mange restauranter og cafeer, hvor det ikke er velset, at man damper løs på sin eCigaret.

Jeg ved, at spørgsmålet også har været diskuteret i samarbejdsudvalget på min arbejdsplads, men man valgte den lidt pragmatiske løsning at udskyde spørgsmålet til senere, hvis der på et tidspunkt kommer protester fra de fanatiske ikke-rygere mod dampen fra min og to kollegers elektroniske cigaretter.

Mange på min arbejdsplads har overfor mig tilkendegivet, at de slet ikke på nogen måde føler sig generet af dampen, så jeg har et håb om, at jeg kan få lov til at fortsætte med at pulse på det lille metalrør. Og jeg gør faktisk mit bedste for at bruge cigaretten så diskret som muligt.