Bryllup og billige ringe

Om tre uger skal jeg til bryllup. Det er min kammerat siden skoletiden, Rasmus, der endelig har fået taget sig sammen til at fri til sine kæreste – og stakkels Rasmus, for hun sagde ja til ham. Nå, det ser nu ud til, at de passer godt sammen, så jeg glæder mig bestemt på deres vegne.

Og så glæder jeg mig også til at skulle være forlover ved brylluppet.

I den egenskab har Rasmus lokket mig til at gå med ham i byen for at se på gifteringe. For selvfølgelig skal Rasmus i kirken sætte en ring på brudens finger. Det hører sig da til. Mange unge par vælger at bruge deres forlovelsesringe og så bare få indgraveret en ny dato i dem.

Men sådan vil Rasmus ikke have det, og det kan jeg på en måde godt forstå, for da han og kæresten for et par år siden blev forlovet i forbindelse med, at de valgte at flytte sammen, var det temmelig småt med pengene, så de købte deres forlovelsesringe billige. Der var faktisk tale om ringe i rustfrit stål, men jeg har nu altid syntes, at de var flotte.

Men Rasmus vil ikke byde sin brud, at hun skal gå rundt med en ring af stål, så han har besluttet, at deres gifteringe skal være af ædelt metal, som de fleste jo er. Rasmus har også bedre råd til den slags nu, hvor han er blevet færdig med sin uddannelse og har fået et godt og stabilt arbejde.