Ejendomshandler

Når du skal ud og købe fast ejendom er der en række forhold, som du skal have styr på. Først og fremmest skal du finde en ejendom og her er det vigtigt, at du køber med både hjerte og hjerne. Alt afhængig af dit perspektiv (investering, beboelse mv.) skal du overveje din horisont.Er der tale om beboelse, men i kort tid, skal du overveje, om det er besværet værd. Alene i ejendomsmæglersalær, skødeskrivning, tinglysningsafgift, kurstab på obligationslån og stiftelsesomkostninger, kan handelen nemt komme til at koste over 100.000 kr. afhængig af kontantprisen.

Hvis du så kun skal bo der i f.eks. et års tid, bliver det lige næsten 10.000 kr. om måneden alene i disse handelsomkostninger. Dermed kan en billig ejerbolig pludselig blive rigtigt dyr.

Derfor kan det anbefales først at købe noget til beboelse den dag, du finder noget der slår benene væk under dig og hvor du kan se dig selv i minimum 5 år. Det er en god tommelfingerregel at det først er herefter man begynder at tjener på at eje ejendommen – såfremt boligpriserne stiger.

Er formålet investering kan der naturligvis gælde andre regler, men her har investorerne jo som regel også et givent formål med ejendommen og de har måske nemmere ved at gennemskue de økonomiske konsekvenser ved handelen. De har eventuelt en revisor med ekspertise i ejendomme med på vognen.

Tag og følg med hos firmaet Agera på Facebook – de kan altid finde den bedste partner til dig: https://www.facebook.com/ageradk

Når du så har fundet den perfekte ejendom skal du være opmærksom på om den købes ’som beset’. I så fald er du selv ude om det, hvis der skulle være problemer med ejendommen på overdragelsestidspunktet. Dette kræver at du selv gennemgår den meget grundigt eller at du tager en byggesagkyndig eller anden med håndværkerbaggrund, som du har tillid til, med ud og ser ejendommen.

Få læst købsaftalen læst igennem af en advokat og få et advokatforbehold med ind i kontrakten. Det er din sikkerhed for en tryg handel. Denne advokat kan også give flere gode råd end der er i denne artikel, for der er mange faldgruber ved køb og salg af fast ejendom – udover naturligvis de usikre økonomiske tider.

Herefter det ellers bare at nyde din ejendom.

Du kan altid få hjælp fra dygtige ejendomsmæglere som for eksempel Max Mardorf i Hvidovre