En billig taske

Til efteråret begynder jeg at studere igen. Jeg er så heldig at komme ind på universitetet, hvor jeg skal supplere min grunduddannelse ved at læse sociologi. Studiet er tidssat til fire år, og da jeg i studietiden kun kan oppebære SU, vil jeg lægge mig i selen for at færdiggøre studiet til den berammede tid. Mine teenagebørn smiler lidt ad mig men synes faktisk, at jeg er ret sej, dog tror jeg ikke, de helt har forstået, at vi i de kommende år er nødsaget til at nedtone vores forbrug derhjemme.

I forbindelse med, at min mand og jeg talte med børnene om husstandens kommende nedsatte indkomst, var de to unger dog smarte og lagde ud med, at jeg hellere måtte bruge nettet til at finde en billig skoletaske – og jeg tog dem på ordet. Vi brugte sammen en times tid samme eftermiddag og surfede rundt blandt webshops, som sælger udstyr til skoleelever. I løbet af jagten på en skoletaske foreslog børnene andet udstyr, som de ikke mente, jeg kunne undvære, når jeg nu skulle begynde at gå i skole igen. De foreslog grinende, at jeg helt sikkert ville få brug for en drikkedunk, et viskelæder med duft og et nyt penalhus med et billede af My Little Pony.

Omsider fandt vi en billig skoletaske, som så praktisk og smart ud, men et penalhus vil jeg ikke bestille, mine to knægte har flere brugte penalhuse til at ligge, så jeg stjæler et af dem. Vi er jo nødt til at spare!