En ny plæneklipper

Jeg har de sidste 10 år haft en selv skubbende cylinderklipper, den har jeg passer og plejet og er faktisk stadigvæk super glad for den, men nu er der desværre sket det at vi har købt nyt hus og med det nye hus følger der selvfølgelige en ny have. Den nye have har en græsplæne på lige knap 1000m2. Inden vi købte huset var jeg selvfølgelig helt overbevist om at det kunne jeg sagtens klare med cylinderklipperen, men efter at have slået græsset 2 gange med den, så er det besluttet at jeg må anskaffe mig en ny.

På 10år er der sket rigtig meget med plæneklippere, der er fx. kommet bio klip system på stort set alle de nyere plæneklippere, og det er jo vældig smart at man ikke behøver opsamlingsboksen, og man behøver heller ikke bekymre sig om at skulle rive græsset sammen. Hvis nogen skulle være i tvivl om hvad bio klip er, så er et system der klipper græsset i bittesmå og fine stykker, hvorefter det så får lov til at ligge i græsplæne. Her bliver det så til gødning for det andet græs. Lige da jeg hørte om det så tænkte jeg, ej det må da give en masse mos i græsset, men efter hvad jeg så senere har læst mig til så skulle det ikke give noget mos.

Jeg skal helt sikkert have sådan et bio klip system på min nye græsslåmaskine, men der er alligevel flere overvejelser man skal gøre sig. Jeg er meget i tvivl om hvor vidt det skal være en benzin drevet plæneklipper eller om det skal være en el drevet. Der er fordele og ulemper ved dem begge to, fx. er det møg irriterende at skulle kører rundt med en ledning efter sig, og når haven er stor så kræver det alligevel også en lang ledning, det slipper man helt sikkert for med benzin drevet version.

Fordelen ved en benzin motoren er at den har mange flere hestekræfter og derfor kan bruges til fx. at lufte plænen, det kan man desværre ikke med en el drevet.

Faktisk bedst som jeg sidder og skriver det her post, så er der en kollega der afbryder mig og foreslår at jeg køber en robotplæneklipper, sådan en har han og den er han bare mega glad for. Så hiver han sin iphone frem og starter robotplæneklipperen via en APP, og det må jeg jo indrømme er meget smart, så det skal helt sikkert med i mine overvejelser. Vi har jo allerede verdens bedste robotstøvsuger, eller det synes jeg i hvert fald det er, men jeg hører også til den gruppe af mennesker der bare hader støvsugning!