Fem piger om kontorservice

Det var Signe, der tog initiativet til, at vi fem kontorpiger skulle holde fast i kontakten med hinanden, da vi for en lille måneds tid siden fik den kedelige besked, at den internationale koncern, som vores arbejdsgiver er en del af, har besluttet at lukke den danske afdeling og sende os på gaden som arbejdsløse.

Det er ikke nemt at finde et nyt job, så vi fem piger har nu holdt de første to møder, hvor vi har drøftet, hvilke muligheder vi har, når vi står uden arbejde om få uger. På vores seneste møde kom Hanne med den ide, at vi kunne oprette vores eget bureau, der kan tilbyde alle mulige former for kontorservice til kunder, der har behov for den slags.

Hanne selv har i vores firma fungeret som salgsassistent, så hun har haft en temmelig stor berøringsflade både til firmaets egne sælgere og til de kunder, som sælgerne har besøgt. Hun har i hvert fald den opfattelse, at der er arbejde nok til sådan et bureau, og at vi i løbet af en overskuelig tid nok skulle kunne få en kundekreds, der er stor nok til at brødføde os.

Mange enmandsfirmaer har et reelt behov for at købe sig til for eksempel telefonservice, fordi de ikke kan betjene deres egne kunder, mens de passer deres arbejde, nævnte hun.

Og så længe, vi ikke har andre muligheder, vil vi arbejde videre med den tanke, blandt andet fordi den ikke kræver de helt store investeringer bortset fra leje af egnede lokaler.