Genbrug af batterier?

Husk lige at tage posen med brugte batterier med, sagde min kone, da jeg var næsten færdig med at læsse diverse affald og gammelt pap ind i bilens bagagerum. Jeg skulle en tur på lossepladsen ,som de fleste af os nok stadig kalder den, men skiltet udenfor angiver nu navnet “Genbrugsstation”.

Nå, ja, det var rigtigt. Vi er i vores familie ret flinke til ikke at smide miljøfarlige ting ud sammen med husholdningsaffaldet. Ganske vist har vi en ordning i vores kommune med, at man kan lægge sine brugte batterier ovenpå skraldespanden, og så bliver de taget med af renovationsfolkene. Der er bare den hage ved det, at vi som regel glemmer at få posen lagt ud på skraldespanden aftenen før tømning, så efterhånden vokser posen sig større og større.

Men efter at vi er gået over til at bruge genopladeligt batteri i mange ting, blandt andet børnenes eldrevne legetøj, er der nu ikke helt så mange batterier som tidligere, men derfor skal de jo alligevel deponeres forsvarligt.

Da jeg kom ud på genbrugsstationen, fik jeg hurtigt lagt den store mængde pap i den rigtige container samt noget plast i en anden. Jeg kiggede mig lidt omkring og fandt skiltet med “brugte batterier” udenfor en lukket container med dør i. Inde i containeren var der et par store spande, hvor man bare kunne kaste sine små batterier i, og på gulvet var angivet plads til at placere blybatterier – typisk batterier fra biler – som jo fylder en hel del mere.