Hegn til haven

Jamen, hundehuse er da noget, der hører fortiden til, sagde min kone, da jeg havde fået den ide, at jeg ville bygge et hundehus ude i haven til vores dejlige labrador, Theis. Jeg havde fået ideen, fordi Theis bruger mange timer på at ligger under vores terrassebord, hvor vi har placeret hans gamle hundeseng, efter at vi købte en ny  til ham.

Det fik mig til at tænke på, at hunden nok fandt noget hygge ved at ligge og sove under bordet, og så var det da en oplagt tanke, at han kunne få glæde af et ordentligt hundehus. Det fortalte jeg min kone, som var tilbøjelig til at give mig ret.

Derfor gik jeg i gang her i sidste weekend. Vi var enige om, at hundehuset skulle placeres tæt op ad vores have hegn over mod naboen. Vi har hele haven hegnet ind, for Theis er ikke typen, der gider blive hjemme i haven, hvis han kan se sit snit til en lille udflugt.

Jeg startede med at lave et solidt gulv af planker, som jeg lagde på nogle belægningssten, så de var fri af jorden. Jeg havde et par måtter rockwool liggende i redskabsskuret, så jeg valgte at isolere gulvet i hundehuset.

Derefter var det en ret smal sag at bygge huset op af de brædder, jeg havde købt. Det hele blev skruet sammen, og jeg frydede mig over, at jeg for nylig har købt en god bore/skruemaskine fra Bosch elværktøj, som gjorde arbejdet meget lettere. Theis har allerede taget sit hus i brug.

Snart skal vi igen til at kigge efter brænde til vores brændeovn. Jeg tror, vi skal prøve briketter i denne sæson.