Inspiration og solhatte?

Min hund, Buller, bliver så godt som hver dag luftet i en hundeskov i nærheden af, hvor vi bor. Sådan en hundeskov er en pragtfuld indretning. Den er indhegnet, så man kan lade sin hund løbe frit rundt uden snor, og arealet i vores hundeskov er temmelig stort, så det tager over en halv time at gå en rundtur på den sti, som de fleste hundeejere benytter.

En anden fordel ved en hundeskov er, at man de fleste dage møder andre hunde og deres ejere. Buller har en hel del gode venner blandt de andre hunde, som også jævnligt kommer i hundeskoven. Og så er der selvfølgelig andre hunde, som han bare ikke kan enes med, men heldigvis er det endnu aldrig kommet til slagsmål, for hundene er som regel enige om, at de holder sig fra hinanden, hvis kemien ikke er til at lege sammen.

Når jeg går tur i hundeskoven, morer jeg mig som regel med at studere de andre hundeejere, som virkelig er meget forskellige. Nogle kommer med en sød lille tævehund, som man hurtigt kan se bliver passet og plejet til det yderste. Sådan en hund er som regel udstyret med et ekstra smart halsbånd eller skuldersele, som følger den nyeste trend indenfor hundemode. På samme måde som solhatte til børn også følger mode og trends ret nøje.

Det er også typisk den slags hunde, som kvinder har med. Den kvindelige ejer forsøger ihærdigt at forhindre hunden i at snavse sig til i vandpytter og lignende, og når det ikke lykkes, får de et irriteret udtryk i ansigtet.

De samme kvinder er som regel selv meget modebevidste i deres påklædning, der bærer præg af, at de går meget op i at følge de til enhver tid herskende tendenser for kvinders påklædning.

Men de fleste hundeejere er dog mere praktiske anlagt. Dem møder man oftest i et par mere eller mindre slidte jeans eller cowboybukser samt noget fodtøj, der er velegnet til at gå tur i skoven.

For mænds vedkommende er der aldrig tale om specielt modebevidst påklædning. De kommer helt tydeligt ikke for at vise sig selv frem for andre, men ganske enkelt for at lufte hunden og sig selv.

Det berigende ved at gå tur i sådan en hundeskov er selvfølgelig først og fremmest, at man møder andre mennesker, der i hvert fald på et punkt har samme interesse som én selv, nemlig at have hund. For de fleste hundeejere indebærer det jo et helt bestemt livsstil at have en hund. For hunden er jo ikke bare et dyr, der skal have mad og vand og ellers passe sig selv. Hunden er samtidig en god kammerat – udtrykket “menneskets bedste ven” er jo ikke helt ved siden af, hvilket langt de fleste hundeejere er parate til at skrive under på.

Og når man så møder andre hundeejere i skoven, får man ofte en god snak om livet sammen med en hund. Ofte drejer snakken sig om forskelligt foder eller gode råd til opdragelse af hunden, og selv har jeg flere gange hentet inspiration til nye lege sammen med Buller.