Kunst på plakaten

I det lille kunstgalleri, som min kone driver, har hun i en årrække holdt fast på, at hun kun vil handle med originale værker, men flere og flere af hendes faste kunder har nævnt, at de godt kunne tænke sig, at hun også ville forhandle plakater med reproduktion af originale malerier.

Men den slags kan i nogle tilfælde være ret besværligt, blandt andet fordi man naturligvis skal have kunstnerens tilladelse til reproduktionerne. Det kan også i mange tilfælde være vanskeligt at opnå en kvalitet, der matcher det originale maleri.

Men for nogle måneder siden blev min kone kontaktet af et trykkeri med en forespørgsel om, hvorvidt hun kunne være interesseret i at få fremstillet netop plakater med reproduktion af et maleri som motiv. Baggrunden for henvendelsen var, at trykkeriet i årevis havde beskæftiget sig med den slags, men mest som en nicheproduktion. Nu har man imidlertid investeret i et nyt produktionsapparat, der indebærer muligheden for lasertryk, som kan give en helt fantastisk flot kvalitet.

På baggrund af de mange henvendelser fra kunderne besluttede min kone, at hun gerne ville se et prøvetryk, før hun eventuelt tog stilling til muligheden for at forhandle plakater i galleriet.

I samarbejde med trykkeriet udvalgte hun et af de malerier, hun havde hængende i galleriet, og trykkeriet sørgede for at affotografere det med et specielt kamera, der kan fastholde alle dimensionerne 100 procent nøjagtigt.

Få dage senere kom trykkeren med et prøvetryk, og min kone var straks overbevist af den fremragende kvalitet, så nu sælger hun også plakater.