Legetøjsknallert

Sig mig, skal du ud at køre på din søns legetøjsknallert, spurgte jeg min nabo i går, da han kom trækkende med en spøjs lille maskine ud af sin indkørsel. Den var vel ikke mere end en halv meter høj, så den så bestemt ikke ud til at være noget, min nabo med sine 185 cm i højden kunne finde sig tilpas på.

Tja, sagde han, kald du den bare en legetøjsknallert, men det er nu en såkaldt pocketbike, og jeg ville i hvert fald ikke turde lade min søn på 8 år køre på den.

Selv havde jeg indtil i går aldrig set sådan en pocketbike før og vidste ikke helt, hvad den skulle gøre godt for. – Det er rent legetøj, fortalte min nabo, men altså legetøj for voksne, vil jeg nok sige. Den er ganske vist udstyret med en knallertmotor på knap 50 kubikcentimeter. Der er tale om en luftkølet totakter ligesom i de traditionelle knallerter, men denne her må ikke køre på almindelig, offentlig vej, så den er ikke droslet ned ligesom tilfældet er med motorerne i de knallerter, man må køre med på gaderne. Så den klarer faktisk en tophastighed på 70 km/t, fortalte han.

Ja, det må vel også være rigeligt til sådan en lille tingest, var mit svar. For mig selv rystede jeg nok lidt på hovedet af ham, men kom så i tanker om, at det vel ikke er mere vanvittigt end den smarte ATV, jeg købte til mig selv sidste år.