Min A-kasse har landets højeste medlemstilfredshed

Arbejdsdirektoratet laver hvert andet år en medlemstilfredshedsundersøgelse blandt dets medlemmer og de seneste 3 år har a-kassen med det ørehængende navn ”Min A-kasse” scoret topkarakter. Det vil sige at i år 2005, 2007 og 2009 er a-kassen hos arbejdsdirektoratet kåret til a-kassen med den højeste medlemstilfredshed.

Der er sådan set ikke noget underligt i at en a-kasse flere år i træk score top karakter, men det lidt underlige er at vi her har en a-kasse som er en af landets absolut billigste a-kasser. Faktisk er Min a-kasse landets anden billigste tværfaglige a-kasse. Min a-kasse har specialiseret sig i at yde god individuel service til deres medlemmer og det har de åbenbart gjort rigtig godt.

Landets billigste tværfaglige a-kasse er Frie Funktionærer og også denne a-kasse ligger med en rigtig høj medlemstilfredshed. Det ser altså ud til at det ikke er prisen der bestemmer serviceniveauet hos a-kasserne. De billige a-kasser fortæller at de kan være så billige fordi de ikke kæmper de politiske partiers kamp, men udelukkende deres medlemmers kamp. Der er helt sikkert noget om det. Blandt andet er tre af de største forbund alle medlemmer af LO, som bruger en masse energi på at kæmpe politiske kampe, det drejer sig om FOA, 3f og HK.

Det er LO og de store fagforbund der i mange år har været med til at skaffe de danske arbejder nogle af verdens bedste arbejdsforhold, men i dag ligger færre mennesker vægt på dette når de vælger a-kasse.