Moderne malerier i fabrikshallen

Da vi for nogle måneder siden fik ny administrerende direktør i den virksomhed, hvor jeg er ansat, kom der på en række området helt nye boller på suppen. Vi har faktisk i mange år haft et godt arbejdsklima i firmaet i kraft af ledelsens bevidsthed om, at det kan betale sig med god personalepleje. Men vores nye direktør ville gå endnu længere ad den vej.

På et møde gav han udtryk for, at han nød den gode kunst på væggene i administrationsbygningen, men hvorfor skal medarbejderne i produktionshallen klare sig med nøgne, hvide vægge, spurgte han ud i luften og fortsatte, at det skulle de efter hans mening bestemt ikke. Vi skal have nogle moderne malerier op på de vægge, fastslog han.

Vores produktionsleder indvendte, at malerier vist ikke havde så godt af det støv og snavs, som uundgåeligt er i luften i produktionshallen. Men direktøren holdt fast ved sit: Det behøver jo ikke være verdensberømte kunstværker, vi hænger op. Jeg tror sagtens vi kan finde noget tilpas billig kunst, som kun behøver holde nogle år, sagde han.

Og derved blev det. Et lille udvalg blev nedsat til indkøb af noget moderne kunst til en overkommelig pris, og i løbet af et par uger var væggene i produktionshallen blevet langt mere spændende at se på.

En del af medarbejderne i produktionen var i starten temmelig skeptiske og havde ikke lyst til at kigge på smørerier, som de kaldte det, men nu siger de fleste, at det har givet en bedre atmosfære i hallen.