Ny smart pejs

I aftes var min mand og jeg på besøg hos et par af vores gode venner. Det var første gang, vi skulle besøge dem i den ejerlejlighed, de for nylig har købt, fordi deres hus var blevet alt for stort, efter at det sidste af deres tre børn var fløjet fra reden.

Vi har flere gange hørt på deres klagesang over, at det nok var svært at finde en ejerlejlighed med enten pejs eller brændeovn, og sådan en var de temmelig kede af at undvære, fordi de altid har elsket den hygge, den buldrende ild giver i stuen.

Og det var da også en lejlighed uden pejs eller brændeovn, de havde købt. Derfor blev vi noget overraskede, da vi kom ind i deres stue og straks fik øje på en livligt blussende ild bag en glasplade i en stålkasse, der var hængt op på væggen.

Det er da fantastisk, så meget det ligner levende ild, var min mands første bemærkning. Han havde med det samme set, at der ikke var nogen skorsten, så rigtig ild kunne det selvfølgelig ikke være. Men han blev klogere.

Det er en bio pejs, fortalte vores venner. Vi hælder bare noget bioethanol i tanken, og så brænder den fint og helt uden røg eller andre gener, så flammerne er såmænd ægte nok, og de giver den hygge, vi gerne vil have i stuen.

Hverken min mand eller jeg har ført hørt om en biopejs, men vi er da enige om, at den er et godt alternativ.