Så kan man lære det

Da vi for nogle år siden skulle købe nyt hus, var vi ude at kigge på en del forskellige af slagsen. Vi var egentlig ikke på udkig på noget bestemt, men der skulle jo da i hvert fald være plads til hele familien, hvilket vil sige to voksne, to børn og en hund.

Som det nu er med sådan nogle huse, var der naturligvis forskel på størrelse, beliggenhed, stand, indretning osv. Og vi kunne jo hurtigt se, at vi kunne få en hel del mere for pengene, hvis vi var villige til at gå lidt på kompromis med en eller flere af tingene.

Vi gik på kompromis

I sidste ende valgte vi at gå på kompromis med standen. For som vi tænkte: De vinduer skal da bare ha’ lidt maling og: den tagrende og det stakit kan vi da hurtigt ordne. Men af skade bliver man jo som sagt klog.

 

Der er ikke noget, som er bare lige. Ting tager tid. Og når man ikke lige selv er den fødte hus og have handy mand, kan man hurtigt få sin sag for. Og det fik vi! Så kan man lære det!

 

Der var meget istandsættelse

Så de næste par år, gik det meste af vores fritid med istandsættelsesopgaver, malerarbejde, planlægning og alt hvad der nu hører sig til, når man selv skal i gang med at lave det meste af hus- og havearbejdet. Og der var mange overraskelser imellem. Heldigvis ikke nogle store – men mange små. Så det hele er selvfølgelig endt med at tage en hel del tid og langt flere kræfter (og penge) end vi oprindelig havde regnet med.

Det har vi lavet

Stakittet er blevet skiftet. Og det samme er alle tagrenderne. Og ja, vinduerne kunne altså i sidste ende heller ikke bare klare sig med lidt maling. Så de er også blevet skiftet ud.

Indenfor har vi også lavet en hel del forbedringer. Udover nyt køkken og badeværelse, har vi skiftet alle dørene ud og monteret nye flotte dørgreb.

Men selve huset var ikke det eneste, som trængte til en kærlig hånd. Haven var også temmelig forsømt og der var stort set ikke gjort noget som helst ved den i flere år. Så der blev fældet træer, klippet buske og nedlagt gamle blomsterbed.

 

Og græsplænen var altså heller ikke noget kønt syn. Og det var i hvert fald mere end vores gamle håndskubber græsslåmaskine kunne klare. Så vi måtte ud og investere i en helt ny plæneklipper med opsamler. Men det har jeg bestemt heller ikke fortrudt. Det er en rigtig fin maskine vi har fået fat i.

 

Det har været rigtig hårdt arbejde at kommer dertil, hvor vi er i dag. Men når vi nu kigger os omkring i huset og tager en tur rundt i haven. Ja, så synes jeg, at det har været alt arbejdet værd. Vi har fået det hele lige nøjagtig som vi gerne ville. Og så kan det jo ikke blive bedre.