Odense har fået ny thai-darling

Midt i den fynske storby finder du et lille stykke af Thailand, hvor solen altid skinner uanset hvilket tid på året, du besøger restauranten i Odense. Går du ned langs Kongens Have i Odense, ned forbi teateret og op mod gågaden, vil du pludselig blive mødt af en sort facade og et hvidt logo. Helt ude foran restauranten brænder varmelamper og musik spilles ud af højtalerne. Det summer af liv i den lille fynske restaurant, der allerede så småt er begyndt at blive fyldt med mennesker. Vi nærmer os indgangen – forventningsfulde og med tomme maver.

Spicy

I døren står en smilende tjener som glad tager imod os og fører os hen til vore bord. Indenfor i restauranten er der mørkt, men alligevel fælles lokalet imødekommende og varmt. På væggene hænger der kunst, som uden tvivl må være fra ejernes egne rejser til Asien, og på bordene står små lilla blomster og selvfølgelig den obligatoriske sriracha chilisauce. Servicen leder, ligesom resten af indretningen, tankerne mod Thailand og resten af Asien.

Tjenerne kommer nu tilbage med vores drikkevarer, og er nu klar til at tage imod vores bestillinger. Præcis som når man besøger Thailand, får man også her retterne serveret på thailansk manér. Det vil sige at man får alle retterne på samme tid, så man på den måde kan smage en masse forskellige og skifte mellem eksempelvis den varme karry-ret og de friske forårsruller. Vi bestiller et bredt udvalg af snacks, små retter, som cripsy wontons og forårsruller samt større retter, såsom Pad Thai, stegte nudler med rejer, samt naturligvis de kraftfulde curry retter, som det thailandske køkken er kendt for. For skal man for alvor bedømme om en thai restaurant er god, så må det være på deres karry. Lidt ligesom man bedømmer et pizzaria på deres margarita.

Wontons

Jeg kaster mig først over den sprøde wontons, som knuser sig mellem mine tænder og frigiver den lækre fyld bestående af krydret kylling og rejer. Derefter er det blevet tid til karryen, som smukt står og damper. Jeg tager en smule ris over på min tallerken og tilføjer derefter karryen. For ligesom i Thailand får man ikke retterne serveret sammen, men derimod det hele i små skåle, hvilket gør det let at dele. Jeg tager den første bid og varmen stiger straks til mine kinder og fordeler sig derefter i resten af min krop. Smagen er smukt afrundet, men chilien stikker alligevel på tungen – præcis som jeg foretrækker min karry.

Efter at have prøvet din mange lækre retter, var turen kommet til desserterne. Her bestilte vi den friske dragefrugt, de dybstegte bananer og lækker chokoladekage med is. Akkurat ligesom resten af middagen var desserterne et kæmpe hit.

Da vi er færdig med at spise, bevæger jeg og resten selskabet os videre ud af restauranten i Odense. Nu går turen nemlig videre til det nærliggende teater for at se aftenens forestilling. Den perfekte afslutning på en dejlig aften i Odense by, hvor vi få en stund kunne glemme det kolde nord og i stedet drømme os mod Thailand. Odense har fået en ny thai-darling, der er kommet for at blive, men smagfulde thailandske retter.I øvrigt er de faktisk i flere byer: https://www.wokshop.dk/restauranterne/