RKI

mar 10, 2020
lån penge

Det er jo ikke den optimale situation i udgangspunktet at tage et såkaldt RKI lån, og det skal du heller IKKE. Altså et lån trods RKI registrering, hvor RKI ikke er en hindring. Risikoen (gennemsnitligt) for banken eller udlåneren er større end normalt, og derfor skal du, som låntager, oftest betale lidt ekstra i renter og gebyrer.

Formålet med at tage et kviklån, når man står registreret for en anden gæld i Ribers, er oftest at afbetale den gamle gæld og komme ud af RKI. Samt slippe af med hele følelsen af at være bagud med regningerne.

I denne RKI guide kan du få gode råd om dine muligheder for at komme ud af RKI.

Kæmp dig ud af RKI og lån IKKE flere penge

For at komme ud af RKI, er det nødvendigt (det er det altså!) at lægge et budget for din private økonomi. Og bare rolig – det er slet ikke svært!

Se bare hér: Dit privatbudget laver du ved at finde ud af, hvilke udgifter og hvilke indtægter du har. Helt konkret skal du på ét stykke papir skrive ned, hvad det sidste års regninger kostede, og hvornår de skulle betales.

Hvad betyder RKI? Forkortelsen står for Ribers Kredit Information

Er du en af de mange, som har svært ved at tage mod til dig og få åbnet rudekuverter med regninger, rykkere og breve fra din bank? Så er det nu, at du skal tage en dyb indånding og bare få åbnet det hele. Det er ikke så slemt, som du frygter inderst inde, det lover jeg. Bare åben det hele og læg stakken klar på bordet ved siden af dit blanke ark papir og kuglepennen.

Følgende skal påføres i budgettet:

Godt, så skriver du alle årets udgifter så som husleje, telefon, børnepasning, el, vand og så videre ned på papiret med udgifter.

Skriv også hvornår regningen skal betales og hvor mange gange om året, den kommer. Hvis du har billån eller afdrag på anden gæld, så skal de udgifter også med på samme måde. Nu kan du gange op og lægge sammen i højre side af papiret og regne ud, hvad din samlede årlige udgift er. Den udgift dividerer du med 12, og du kender dine faste udgifter pr måned.

Lån penge trods RKI og kontanthjælp bør du end ikke overveje!

Dertil lægger du et fornuftigt månedligt beløb til at købe mad, tøj, tandlæge, gaver osv. Denne samlede udgift pr måned kender du så nu – dejligt, ikke? Nu tager du din indkomst pr måned efter skat og trækker udgiften fra før fra. Fx tjener du måske 15000 efter skat om måneden og har udgifter for 12000. Så har du 3000 kroner tilbage til at afbetale gæld med.

Tillykke! Nu ved du hvor meget, du realistisk kan afdrage gælden med. Så er det tid til at undersøge mulighederne for SMS lån trods RKI og kontanthjælp samt andre muligheder. Læs meget mere om at låne penge på kontanthjælp og uden indtægt i denne guide på Forbrugslån Billige DK.

Du bør IKKE låne, når du har RKI gæld!

Nogen tror ikke at det er muligt, men sandheden er, at du i mange tilfælde godt kan få et hurtigt lån trods RKI registrering af anden gæld. Det er ikke altid den smarteste løsning, men det vender vi tilbage til lidt senere i denne guide. Du kan enten søge om de billigste kviklån oversigt forskellige steder på nettet eller via bankerne for at finde et lån. En låneudbyder, som accepterer, at du har misligholdt gæld til anden side og derfor er registreret i Ribers.

Det, som du skal undersøge, er hvilke betingelser du kan opnå de forskellige steder. Det vil sige hvilke renter målt i årlige omkostninger i procent (ÅOP) som udlånere tilbyder dig.

Husk at forhandle renterne længst muligt ned, hvis det er muligt! Det er selvsagt vigtigt, at du finder et billigt lån med RKI til at samle sin gæld i. Ellers bliver gælden afdraget alt for langsomt, og du spilder dine penge.

Med et realistisk privatbudget i hånden har du en god chance for at opnå nogle fornuftige vilkår for et lån med RKI. Billån trods RKI er også en mulighed og altså ingen hindring, for du skal jo oftest bruge den til at komme på arbejde eller ned til købmanden.

Kilde: PENGE-LÅN.NU