Mange mennesker er meget betagede af naturen og dens alsidige dyreliv. Det gælder især børn, som typisk finder det enormt spændende at udforske naturen og alle dens forskellige væsener. Dyr er derfor et ganske populært element i mange børnebøger, børnefilm og i legetøj.

En populær aktivitet i mange familier, som har børn, er da også at tage en tur i zoologisk have. Her kan man observere formelige vilde dyr fra alle afkroge af verdenen. Børn viser dog oftest mest interesse for dyr, som de kan få lov til at interagere med. Her er det oftest dyr som findes på danske gårde som har temperament til at man kan klappe dem eller endda gå i deres fold.

Den såkaldte Mini-zoo har typisk dyr, som opfylder disse krav. Mini-zoos er oplagte for gæster, som måske ikke kræver at havens dyr bærer et specifikt eksotisk præg, men i højere grad ønsker at interagere mere med disse dyr. Det kan derfor være en glimrende ide, hvis man ønsker netop dette, på en dejlig dag, at tage i mini-zoo eventuelt med sit barn i hånden, på en hyggelig tur for at se på nogle søde dyr, og måske endda få lov til at fodre eller klappe disse.