Trusler?

okt 16, 2017

Min gamle skolekammerat, Martin, som jeg har holdt forbindelsen med i mere end 20 år efter skoletiden, var en meget lettet mand, da jeg tilfældigt mødte ham på gaden forleden dag. Han fortalte, at han var på vej hjem efter at have været i retten, hvor han var tiltalt for at have fremsat trusler mod en anden.

Forhistorien var, at han kæreste, som han har to børn med, en gang sidste år valgte at forlade ham til fordel for en anden mand. Det havde sendt Martin ud i en depression, og selv om han ikke er den type, havde han sendt nogle temmelig truende sms’er til sin ekskæreste.

Hun havde anmeldt det, og Martin blev sigtet og senere tiltalt for truslerne, der blandt andet gik ud på, at han ville slå ekskærestens nye kæreste ihjel. Martin har aldrig tidligere været i konflikt med loven eller på anden måde været involveret i straffesager, så han havde været meget nervøs ved hele situationen.

Han vidste selvfølgelig godt, at han selv var skyld i det, og han havde for længst fortrudt de truende smser til ekskæresten.  Og det var ikke SMS lån ( https://kviklaan-info.dk/sms/ ), det handlede om! Han fortalte, at anklageren i retten havde krævet en ubetinget fængselsstraf på baggrund af truslernes alvorlige karakter.

Hans egen forsvarsadvokat  den kendte P. Blinkenberg havde modsat slået på, at Martin havde været meget uligevægtig i perioden efter, at kæresten havde forladt ham, og at det måtte være en formildende omstændighed, ligesom Martin jo ikke på noget tidspunkt havde taget skridt til at føre truslerne ud i livet. Han slap med 20 dages betinget fængsel.