For at forstå Six Sigma er det nødvendigt at tænke kvalitet på en anden måde, end vi normalt gør. Vi skal tænke på kvalitet som værdi (for virksomheden og for kunden) i stedet for noget, der udelukkende har med fejl at gøre.

Begrebet ”Total Kvalitet” dækker bedre Six Sigmas forståelse af kvalitet. Kvalitet er altså det, der gør, at din kunde er tilfreds og vælger din virksomhed som leverandør også næste gang. Kundefokus gennem forståelse af kundens behov er derfor centralt i Six Sigma.

Grundtanken i Six Sigma er, at der altid vil være variation i vores produkter, processer og ydelser. Kunsten er så at styre variationen, så vi får tilfredse kunder, samtidig med at vi minimerer vores forbrug af tid, personale og ressourcer.

Hvordan kan man lære Six Sigma?

Uddannelse er vejen, og der er et ganske stort udbud af uddannelser på markedet i Danmark. Det mest kendte uddannelsessted for Six Sigma er også det bedst vurderede generelt – nemlig firmaet House of Six Sigma, der drives af Storm Management.

De har en både bred og dyb vifte af kurser, uddannelser, certificeringer og konsulenttjenester, der kan lede både små og store virksomheder frem mod en procesoptimering ( læs om procesoptimering her ), der betyder bedre bundlinje, gladere kunder og tilfredse medarbejdere (?).

Hvis du vil i kontakt med House of Six Sigma, er her alle de oplysninger, du har brug for:

Storm – House of Six Sigma – Kongevejen 415 – DK-2840 Holte T: +45 7020 7141 E: info@storm.dk

Kan Lean og Six Sigma betale sig?

Det er et ofte stillet spørgsmål, og med rette. Svaret er, at det kan det i 99% af alle forhold. At levere en kvalitativ oplevelse til kunder samtidig med en bedre arbejdsproces for medarbejdere vil uvægerligt altid føre til en bedre og optimeret drift af en virksomhed.

Og det er præcist, hvad Six Sigma gør. Som med alle andre processer kræves der en villighed til forandringer og en indsats fra alle involverede – men ydes den, er der næsten ingen grænser for de optimeringsmuligheder der findes.

Tjek selv referencerne for House of Six Sigma her: https://houseofsixsigma.com/referencer/