Jura er spændende

jun 22, 2018

Det er selvfølgelig helt naturligt, at man i den sidste del af sit studium tænker en hel del på, hvilket speciale man skal satse på, når man er færdig med uddannelsen. For mit vedkommende blev jeg færdig som jurist for et år siden, og da var jeg faktisk ikke helt klar over, hvilken retning jeg ville tage i mit kommende arbejde.

Så det blev i nogen grad tilfældighederne, der bestemte for mig her i starten af min karriere. Jeg blev nemlig tilbudt en stilling hos en boligadvokat i Aarhus ( her ), og jeg har faktisk under mine studier interesseret mig en del for boligret, så jeg valgte at takke ja til tilbuddet.

Mere end blot en boligadvokat

Men da jeg var til ansættelsessamtale gjorde min nye chef opmærksom på, at selv om han havde specialiseret sit firma i boligret, var der også andre sager at tage sig af, så jeg skulle ikke frygte at blive alt for ensporet i mit job som advokatfuldmægtig.

For eksempel fungerer min chef også som erstatningsadvokat og har faktisk en del af den type sager om året. Det passer mig rigtig godt, fordi jeg så også har fået mulighed for at lære noget mere om den temmelig komplicerede erstatningsret.

Pudsigt nok blev den allerførste sag, jeg selvstændigt fik lov at arbejde med, af en helt anden slags. Det var et par, der stod foran en skilsmisse, som gerne ville have juridisk bistand til at udfærdige papirerne. Det var trivielt arbejde, som overbeviste mig om, at jeg i hvert fald ikke skal nedsætte mig som skilsmisseadvokat.