Overskriften er egentlig lidt misvisende – men historien tager sit udgangspunkt på Vesterbro, så det går nok. Reelt set handler det om en låsesmed, der dækker hele København på en måde, der er ret unik. Det er denne låsesmed, det handler om: https://www.dencyklendelaasesmed.dk/

Det unikke består ikke så meget i, at ét firma dækker hele det indre København – men i måden, det sker på. Men først skal vi tilbage til Vesterbro.

Låsesmed på Vesterbro

Vi skulle bruge en dygtig og gerne billig låsesmed på Vesterbro – og valget faldt på Birger, der er højt anbefalet overalt i kvarteret her. Og han kom rullende til aftalt tid – på cykel selvfølgelig. Han gjorde et fremragende stykke arbejde, men det var egentlig mere vores efterfølgende snak, der er interessant.

Timers spild i trafikken – dagligt

Vi talte om det med cyklen og hans totale frihed for trafikpropper og parkeringsafgifter – og det fik mig til at tænke en del over vores egen situation her i firmaet. Jeg bad derfor to af mine svende om at gøre op over en uge, hvad de brugte af tid i reel ventetid i trafik. Ikke rødt lys eller almindelig trafik – men ekstra tid.

Det gjorde de så over en uge, og jeg blev dybt rystet. Den ene havde brugt næsten 5 timer på en uge på enten køer eller jagt på parkering – den anden havde brugt godt 3 timer, men han havde også haft flere ture ud i omegnen.

Lad os bare sige, at hver bil med en svend i bruger i snit 3 timer om ugen på “spildtid”. Jeg har 8 svende kørende. Det er 24 timer ugentligt!

Låsesmeden på cykel? han bruger ingen spildtid, for han kører overalt lovligt på sin cykel, kan parkere hvor han vil – og kan let og elegant cykle udenom selv de værste trafikpropper. Det har altså givet mig noget at tænke over!

I øvrigt dækker han også mit elskede Frederiksberg ( https://www.dencyklendelaasesmed.dk/omrader/lasesmed-frederiksberg/ ) hvor jeg selv bor, så han fik da lige en ny kunde i mig. Jeg skal nemlig have tyverisikret min ejendom (?) – og det er noget, han ved alt om!

Hele staden

Det er faktisk super, hvis du tænker over det – miljøvenligt og hurtigt. Og jeg kan se, at han dækker hele hovedstaden af med sine services – for eksempel læste jeg denne artikel om ham for nylig.