Min kone havde faktisk ikke specielt ondt af mig, selv om jeg havde temmelig voldsomme smerter på grund af et hold i ryggen. Hun havde også på forhånd advaret mig mod selv at foretage skiftet fra vinterhjul til sommerhjul på vores bil, men jeg havde desværre været stædig og holdt fast ved, at selv om jeg sidste efterår også pådrog mig et hold i ryggen ved at skifte hjulene selv, så var der jo ingen grund til at tro, at jeg ville være lige så uheldig denne gang.

Min kone sagde i en temmelig skarp tone, at jeg skulle lade værkstedet om den opgave, men jeg hørte ikke efter hende, så nu må jeg erkende, at jeg er blevet klog af skade.

Til fysioterapi i Aalborg

Så i morgen går turen ind til byen, hvor jeg har en aftale med min fysioterapeut. Det glæder jeg mig til, for jeg har flere gange tidligere konstateret, at han er ekspert i behandling af rygsmerter, så jeg regner med snart at være smertefri igen.

Faktisk er jeg en ganske god kunde på hans klinik. Det startede jeg med at blive for flere år siden, da jeg fik problemer med min højre skulder. Min praktiserende læge gav mig en henvisning til fysioterapeuten med en bemærkning om, at han var den rette til at give mig en behandling af slidgigt i skulderen. Se mere om slidgigt her: https://vejgaardfys.dk/behandlinger/kroniske-smerter-slidgigt/

Det overraskede mig meget den gang, at lægen havde stillet diagnosen slidgigt, for jeg var trods alt endnu ikke fyldt 50 på det tidspunkt, så jeg brød mig ikke meget om tanken om, at jeg allerede havde fået slidgigt.

Fysioterapeuten var dog så venlig at fortælle mig, at det rent faktisk ikke har ret meget med alder at gøre, når man bliver ramt af slidgigt. Det opstår i mange tilfælde som følge af en overbelastning under en eller anden form for fysisk arbejde, og den behandling, jeg giver dig, er faktisk den samme, som jeg giver patienter med overbelastningsskader og sportsskader, forklarede han.

Den gang måtte jeg under behandling hele otte gange hos fysioterapeuten, men det lykkedes ham rent faktisk at få bugt med mine skuldersmerter, som heldigvis aldrig er vendt tilbage senere.

Som nævnt måtte jeg også en tur til fysioterapeuten sidste efterår, da jeg havde fået ondt i ryggen efter at have sat vinterhjulene på bilen. Det var en forkert bevægelse i arbejdet med at få løsnet hjulboltene, der gav mig det hold i ryggen. Og nu her forleden dag dummede jeg mig altså igen med nøjagtigt samme resultat som i efteråret.

Hjælp til rygsmerter

Nu håber jeg inderligt, at fysioterapeuten kan fjerne mine rygsmerter uden alt for mange behandlinger, for jeg har jo ikke nogen henvisning fra lægen, så jeg skal selvfølgelig betale for behandlingerne af egen lomme.

Og nu har jeg lovet min kone at lade værkstedet klare opgaven, næste gang der skal skiftes hjul. Det er trods alt en hel del billigere at betale sådan en værkstedsregning på nogle ganske få hundrede kroner end at betale for flere konsultationer hos fysioterapeuten. Og i øvrigt er det vist alligevel en god ide at få afbalanceret hjulene, når vi når til efteråret.