Mangler din virksomhed en svingkran til de daglige gøremål?

På mange virksomheder rundt omkring i verden bliver der hver evig eneste dag foretaget en masse løft af medarbejdere (?), hvilket kan medføre overbelastning, overanstrengelse og lignende hos medarbejderne, mens det ligeledes er svært at holde et vist niveau i løbet af hele dagen. Har man den rette svingkran på arbejdspladsen, vil man også være i stand til at kunne holde et kontinuerligt tempo i løbet af dagen – dag efter dag. Dette er med til at optimere virksomhedens produktion, lagerarbejde eller lignende, hvilket kan give økonomiske fordele på sigt, hvorfor en svingkran i høj grad kan ses som en langtidsinvestering.

svingkran

Overvej bærekapacitet i forhold til den daglige gang i virksomheden

Hvilken svingkran, man som virksomhed skal erhverve sig, afhænger særdeles meget af de givne emners vægt, hvilket med fordel kan afstemmes med svingkranens bærekapacitet. Skal man hovedsageligt bære emner nede omkring 10-20 kilo, er der naturligvis ingen grund til at investere i en svingkran, der kan bære op mod den maksimale 20 tons, da dette både er for dyrt, stort og klodset til mindre løft. Skal man derimod have løftet nogle meget store elementer med meget stor vægt, vil det modsat være særdeles ufordelagtigt, hvis man erhverver sig en alt for lille svingkran, da denne derved ikke vil være i stand til at foretage de ønskede løft.

Herudover kan det være en fordel at overveje, hvilken måde elementerne skal løftes på, da der eksempelvis både er vakuumløfteren og også den klassiske klo for enden af en snor i kranen, og dette kan være en fordel at afstemme med det, svingkranen skal benyttes til. Skal man eksempelvis løfte plader af forskellige materialer, kan det være en fordel at benytte sig af vakuumløfteren, da denne let og hurtigt kan håndtere løftene frem for en krog eller gafler.

Hvilket materiale skal kranen være bygget af?

Er man eksempelvis i fødevare- eller medicinindustrien, vil der være nogle forskellige forhold og regler, man skal tage ekstra højde for som eksempelvis hygiejnekrav. Her kan det være en fordel at finde en svingkran af nogle materialer, der ikke kommer i konflikt med sådanne krav. Dette og meget andet kan være en fordel at søge rådgivning om hos professionelle, således man finder frem til den rette svingkran til virksomheden.