fjernmos.dk kan du finde svar på mange af dine spørgsmål, om hvordan du slipper af med den lille bløde, men også nogle gange lidt generende vækst. I japanske haver er mos en uundværlig grundbestanddel. Helt så høj agtelse har den ikke generelt hos danske haveejere – nok fordi den slår sig ned steder, som ikke helt var tiltænkt mosset.

Mos kan optræde mange steder

Mos kan både gro på hustage og på de fleste fliser, som mange jo vælger omkring huset eller til havegange. Et meget kendt problem med mos er når det breder sig i græsplænen. Her kan mos virkelig få fat og nogle gange ligner det, at mosset helt har udkonkurreret græsstråene.

Forebyg mos i din græsplæne

Vil du gøre noget forebyggende for at mos ikke overtager din græsplæne, kan du fx sørge for at slå den regelmæssigt. Det er med til at give græsset de bedste vækstbetingelser, så det vinder over mosset. Det kan også være at du har mulighed for at tynde ud eller beskære nogle af de buske eller træer, som giver skygge i din haver. Mos trives nemlig godt i skygge. Du behøver ikke save alt ned, men fjern nogle grene, så der trænger lidt solstråler ned i gennem til græsplænen.