Pleje af hund

nov 22, 2017
hund

Af hensyn til forskellige racer, er der stor forskel på, hvor meget pleje den enkelte hund kræver. Der er dog stadig nogle forholdsregler, man kan tage ved de mest populære hunderacer.

  • Det kan være en rigtig god ide, at man vænner hvalpen til at tjekke dens tænder, poter og øre, så den er vant til at blive rørt og tjekket.
  • Har man en hund, der fælder meget, er det også en god ide at træne den til at blive børstet. Det kan man gøre ved at børste den med en mild kam, som man køber ved sin dyrehandler, find her. Med tiden lærer hunden hurtigt, at det er ok at blive børstet.
  • Hvis ens hund ikke kommer ud på asfalt og får lov til at grave, skal man holde øje med, dens klør ikke bliver for lange. Hvis de bliver for lange, skal man ikke selv klippe dem, hvis man ikke har forstand på det. Søg derimod hen til dyrlæge, der har forstand på det, og få hjælp til at klippe, så kan du selv klippe dem næste gang – find dyrlæge og dyrehospital hos Nova Index, klik her.
  • Hvis hunden ikke har noget at bide i, skal man også holde øje med dens tænder. Hunden kan få tandsten og dårlige tænder hvis den ikke holder dem rene. Hunden kan selv, med hjælp fra dig, holde tænderne rene, hvis den får tykkeben og andet.
  • Hvis man gerne vil vaske sin hund, er det vigtigt, at man træner hunden i det, fra den er hvalp. Ikke alle hunde elsker vand lige meget, så det er vigtigt, at man bader den med omhu, og at hunden kan lide det, ellers bliver det et helvede i længden.

Dårlig mave hos din hund

Hunde kan ligesom mennesker få alvorlige problemer med fordøjelsen. Døjer din hund med diarré, dårlig mave eller opkast, så skal du være ekstra opmærksom på, at den får det rette foder i denne periode. I denne situation anbefales det at vælge tilskudsfoder. Hos mennesker er det alment kendt, at mælkesyre kan hjælpe til med, at stabilisere mave- og fordøjelsessystemet. Det samme gør sig gældende for din hun. Vælg derfor foder som indeholder mælkesyrebakterier, der hjælper med at genoprette fordøjelsen hos kæledyr med mave-tarmproblemer, se her.

Udover foderet, er mængden af væskeindtag også vigtig. Her bør man give sin hund en mindre mængde væske, men med kortere intervaller. Dette grundet, at dårlig fordøjelse ofte afstedkommer at hunden dehydreres, da afføringen kommer ud i væskeform og ikke fast form. Sørg derfor for, at din hund får godt med væske i tilfælde af dårlig mave.

Der findes mange forskellige former for maveproblemer og diarré. Hvis ovenstående råd ikke hjælper, kontakt da altid dyrlægen for en specifik rådgivning, da kompleksiteten af maveproblemet i så fald skal vurderes. I nogle tilfælde er det nødvendigt at behandle med antibiotika for at komme problemet til livs.

Kilde: Nova Index DK