Min nabo (?), Kjeld, var godt oppe at køre, da vi sludrede lidt sammen i aftes. Han havde om eftermiddagen haft besøg af politiet, som præsenterede ham for, at de havde fået en anmeldelse om vindueskiggeri mod ham. Nu er det sådan, at Kjeld er en meget retskaffen mand, der vist ikke kunne finde på sådan noget, så han blev meget vred over den sag.

Frederiksberg

Det er sådan, at Kjeld er vinduespudser på Frederiksberg, hvor hans enmandsfirma har en række store beboelsesejendomme som faste kunder. Hans firma lægger meget vægt på, at man ikke skal forskrække beboerne ved, at de pludselig kan få øje på en person udenfor vinduet, og derfor er det en fast aftale, at ejedommenes indehavere via opslag eller på anden måde skal advisere beboerne, når der skal pudses vinduer.

Men i går var det nok på en eller anden måde kikset, for den midaldrende kvinde, der havde anmeldt Kjeld for vindueskiggeri, var åbenbart ikke blevet varskoet eller havde måske overset et opslag og var derfor blevet forskrækket, da en mand pludselig kom op til hendes vindue på tredje sal. Hun ringede straks til politiet, og en patruljevogn kom ud til stedet.

De to betjente fik sig vist et billigt grin, da det stod klart, at Kjeld var i gang med sin vinduespolering på Frederiksberg, og at det var en ren misforståelse fra den kvindelige beboers side. Da den ene af betjentene ville gå op til anmelderen på tredje sal og forklare sammenhængen, fik han i øvrigt øje på et opslag lige indenfor indgangsdøren til ejendommen, så han ved selvsyn kunne konstatere, at beboerne faktisk var blevet varslet om vinduespudsningen.

Kjeld fortalte, at han nogle få gange har været ude for noget tilsvarende for år tilbage – dog uden at politiet har været indblandet. I sine unge dage var han ansat i et større firma, der udførte vinduespudsning i Holte, og den gang var han og kollegerne jævnligt udsat for vredesudbrud fra beboerne i de ejendomme, de pudsede vinduer på. Boligselskaberne var ikke så gode til at sørge for, at beboerne blev adviseret om vinduespudsningen, fortalte Kjeld, og det er netop derfor, at han lægger meget vægt på den side af sagen, nu hvor han har sit eget firma med vinduespudsning på Frederiksberg, hvor vi begge bor.

Kjeld har fortalt mig om, hvordan han i en årrække som yngre knoklede i mange timer hver dag for at tjene så mange penge som muligt med det formål at få opfyldt drømmen om dels at kunne starte sit eget firma, dels at komme til at bo ordentligt i eget hus.

Jeg opfatter ham som et godt eksempel på, at hvis man gider gøre en indsats, så kan man godt komme til at tjene godt uden at have en lang uddannelse i baghånden. I hvert fald ved jeg, at Kjeld har en god økonomi, og grundlaget blev lagt den gang, han var ansat som vinduespudser i København og de fleste dage arbejdede mindst 12 timer i træk for at tjene så mange penge som muligt.

 

Vinduespudsning i Aarhus også

MEM Polering København og Aarhus – sådan er det nu. Det fremadskuende firma firma vokser bare – og det hele er baseret på noget så enkelt som rene vinduer, gode priser og top-service!