Det er pudsigt at tænke på hvor meget vores boliger ligner hinanden. Vi har mindst et værelse, måske, også et kontor (?), helt sikkert en stue, et køkken, og et badeværelse. Ok. Det er fint. Men hvorfor bruger vi rummene, som vi gør? Typisk har vi en sofa og et tv apparat i stuen, værelserne er udpeget til at blive sovested, kontor, legerum. Behøver det at være sådan?

Sofaer

Måske kunne vi få det sjovere, hvis vi vendte det lidt på hovedet. Ok, maden skal på bordet, og vi skal være rene. Så jeg vil ikke ændre på funktionerne, som køkkenet og badeværelset har. Men måske stuen. Er det rimeligt, at den skal domineres af et tv apparat og to sofaer, sådan som vi har det sat op hjemme hos mig? Bruger vi det? Sidder vi ikke ofte ved køkkenbordet, når vi betaler regningerne via netbank, eller bare køber ind via nettet? Er børnene gemt væk i deres værelser, hvor de sover, leger og læser lektier? Er det virkelig sådan, vi gerne vil bruge vores bolig, når vi endelig er i den?

Alle i familien har jo mange aktiviteter uden for boligen. Så når vi hjemme, skulle vi så ikke være sammen. Men er vi sammen, foran tv apparatet? Måske. Jeg oplever tit, at børnene sidder på deres værelse, at min mand sidder ved sit hjemmekontor, og jeg sidder alene i stuen og ser en dum serie. Måske skulle vi lave om på det. Måske skulle vi bringe kontoret og lektielæsningen ind i stuen. Så kunne man udveksle et par ord med hinanden. Eventuelt hjælpe hinanden med lektierne eller med at bestemme sig for, hvilken gave vi skal købe til børnenes fætters fødselsdag. Vi kunne lave et af værelserne til et tv-rum. Vi kunne eventuelt sørge for, at én af sofaerne sættes ind i tv-rummet, hvis man nu vil se et eller andet i fred. Den anden sofa, som kan slås ud til seng, kan få lov til at blive i stuen. Det kan da være rigtigt hyggeligt at lægge sig på den og få en lur, mens man kan høre snak og sludder fra børnene, der leger eller diskuterer noget vigtigt.

Hjørnesofa

Man kunne også vælge at skifte sofaerne helt ud med en kæmpe hjørnesofa (har kigget på dem her: https://zonexlnt.dk/product-category/sofaer/hjornesofa/ ), som også kan slås ud til en kæmpeseng. Så kan hele familien sove sammen. Hyggeligt.
Man kunne også gøre noget helt andet: Man kunne vælge, at tv-apparatet kommer ind i soveværelset. Det må kun ses på, når man ikke kan sove. Vi sidder jo alligevel i en af sofaerne og falder i søvn, mens tv apparatet kører. Gæster, som kommer, vil nok undre sig lidt over, at man ikke har et tv apparat, men det må blive deres sag. Når jeg har gæster, så er det ikke, for at vi skal sidde og se tv. (Medmindre det er dronningens nytårstale.) Når jeg har venner og bekendte på besøg, så er det, fordi vi gerne vil tale med hinanden. Sådan live. Ikke via Facebook eller Viber. Og da er det godt at have et par hyggelige sofaer, som man kan synke ned i og bare være sig selv.