Bilen skal passes

sep 19, 2020

Vi har en bil, og den passer vi på. Den kommer til service (?) hvert år, og naturligvis så bliver den vasket en gang om ugen. Den er jo faktisk et værelse, som vi opholder os meget i. Hver eneste dag bruger vi den, når vi skal på arbejde. Min hustru kører mig på arbejde og henter mig, når hun har fri. I weekenderne kører vi ofte en tur. Måske skal vi hen til hendes forældre, eller vi skal til en af børnenes sportsbegivenheder. Det er en meget stor og stærk bil. Den skal nemlig kunne trække vores trailer, når vores datter skal til ridekonkurrence. Så den skal være i tiptop stand.

Undgå rust

Nu er det så på tide efter 4 år, at vi får den behandlet imod rust. Det er noget med nogle kemikalier, der sprøjtes på undervognen, så den ikke får rustpletter, og derved holder den længere. Kort sagt! Det er. første gang, den skal behandles, og jeg har faktisk brugt tid på at finde ud af, hvad sådan en rustbehandling indebærer. Jeg kan se, at der bliver nogle sprøjtemidler, som ikke er så venlige imod miljøet. Og det strider ligesom imod vores filosofi. Vi er meget obs på, hvad vi bruger af forskellige midler i vores hjem. De skal være så miljøvenlige som muligt. Fx vaskepulver. Og al den mad, vi spiser, er økologisk. Vi tror på, at vi kan gøre en forskel, hvis vi genbruger mest muligt, bruger midler i dagligdagen, som er miljøvenlige og i det hele taget er bevidste om, at miljøet ikke må belastes. Derfor er det også lidt paradoksalt, at vi har en stor og stærk bil. Men den er nødvendig. Ellers hænger vores hverdag ikke sammen.

Benzinmodellen

Og selvom benzin er dyr, så valgte vi at købe benzinmodellen frem for dieselmodellen, fordi diesel er mere skadeligt for miljøet, end benzin er.
Nu skal bilen så undervognsbehandles. Og jeg har som sagt undersøgt lidt om, hvad det indebærer, og jeg har fundet frem til, at der findes et middel, der bliver kaldt for tectyl. Eller rettere, det er et firma, der hedder ’Tectyl’, som producerer mere miljøvenlige midler imod rustbeskyttelse af biler.

Det skal være Tectyl

Jeg er simpelthen ikke i tvivl. Bilen skal behandles med Tectyl. Spørgsmålet er bare, hvor kan man få det gjort, og kan man være sikker på, at det ikke bare bliver en behandling med et middel, de lige har til rådighed? Jeg skal huske at gå på Google i aften. Jeg skal vist bare skrive ”Tectyl i Odense” så må der komme firmaer frem, som jeg kan kontakte. Jeg har nemlig tænkt mig at forhøre mig først om, hvad det er for midler, de bruger, og hvordan. Og om, hvor lang tid behandlingen tager. Vi kan jo ikke undvære bilen i ret lang tid.

Måske kan jeg finde, en undervognsbehandler, der stiller en bil til rådighed, hvis behandlingen tager mere tid end et par timer. Det vil jeg da håbe. Ellers er vi nødt til at blive hjemme fra arbejde eller at leje en bil i de dage, det tager.