Jeg er lige flyttet hjemmefra, og det meste af mit grej står inde i stuen i min lille lejlighed. Det er et forældrekøb, så mine forældre skal have husleje. Det var den eneste mulighed, vi havde, for at jeg kunne få et sted at bo, mens jeg skal læse på universitetet. Mine forældre har hjulpet mig meget. De har også hjulpet mig med det praktiske – fx at få købt nogle få møbler og få flyttet alle mine ting. Men de har sagt, at jeg selv må klare det sidste med at få pakket flyttekasserne ud. De skulle i teatret. Det er ok.

Der er sorteret

Jeg har sorteret i kasserne og flyttet kassen med grydesættet ud i køkkenet. Mit tøj er stadig pakket ned, men kufferten står inde i mit soveværelse. Resten er her i stuen. Bøger, PC, mine guitarer, mine albums og mit musikanlæg. Det er nogenlunde nemt at få sat på plads. Bøgerne ryger i reolen. Hulter til bulter. Jeg kan altid sortere dem senere, efterhånden som jeg gider. Støvsugeren, som min mor gav mig, ved jeg ikke lige, hvor jeg skal sætte. Den kommer ud i køkkenet, i første omgang. Min PC, ja den skal på skrivebordet inde i værelset. Mit musikanlæg og mine albums får også plads på reolen. Den er stor nok. Mine guitarer? Der er 4. Jeg har spillet lige, siden jeg var 7 år gammel. Og det vil jeg ikke holde op med.

En børneguitar

En af dem er en billig børneguitar. Jeg har ikke spillet på den i måske 8 år. Det er sådan en klassisk akustisk guitar. Den var god at lære de første akkorder på. Men lyden er ikke så god.

Jeg tænker, at jeg egentlig godt kan skille mig af med den. Måske burde jeg sælge den. Det kan da godt tænkes, at den kan finansiere en god tur i byen sammen med kammeraterne. Men hvor sælger jeg den? Den Blå Avis. Det gider jeg ikke. Der er så mange, der ringer og siger, at de vil komme og hente noget, og så dukker de aldrig op. Nej. En specialbutik med instrumenter. Jeg kender ikke byen så godt endnu, så jeg tænder min router og går på nettet: ”Køb – salg – børneguitar”. De første visninger er naturligvis fra DBA. Jeg springer dem over.

En rigtig butik med guitarer

Lidt længere nede på side 1 finder jeg forskellige forhandlere. Jeg finder én. Jeg kan se, at forretningen ikke ligger så langt fra hvor jeg bor nu. Jeg noterer adressen og telefonnummeret og beslutter, at jeg skal ringe til dem i morgen. Det er søndag, så de har lukket nu. Måske sælger de også brugte guitarer. Man ved aldrig. Det er ikke så tit, at de fortæller den slags på deres websites. Men en personlig snak med dem kan som regel fortælle, om de gør det eller ej. Så jeg vil besøge dem, efter at jeg har ringet til dem. Og hvis de ikke tager brugte guitarer i kommission, ja så er der sikkert en anden, der gør det. Men nu starter jeg med shoppen, der ligger lige her i nærheden. Det er Danguitar her i Grenå.