En lille historie

maj 20, 2020

Min far er altså den sødeste og mest forstående mand i verden. Det vil jeg godt skrive under på. Og det skal i hvert fald med i den tale, jeg skal holde for ham på hans fødselsdag om 3 uger. Det var nemlig ham, der ligesom fik løst alle konflikterne derhjemme den sommer (?). Og han fik gjort det på den bedste måde. Det er faktisk sådan, at jeg godt kan føre en fornuftig samtale med min overbeskyttende mor igen. Men havde han ikke grebet ind, så kan jeg godt se, at jeg måske stadig ville være uvenner med hende – og måske, også med ham.

Næsten forhør

Det, som skete, var bare, at jeg ikke kunne holde ud, at min mor altid tog mig i 3. grads forhør, når jeg kom hjem et eller andet sted fra. Om jeg havde været henne hos en veninde, til badminton, familiebesøg eller nede i byen var ligegyldigt. Hun kom med sine spørgsmål om, hvor jeg havde været om, hvad jeg havde lavet, og, hvorfor det. Det var uudholdeligt. Vi kom tit op at skændes. Jeg ved sådan set ikke, hvorfor. Det var bare sådan, at hvis jeg kom 5 minutter senere, end vi havde aftalt, så fik jeg en skideballe og et krydsforhør. Det gik ikke.

Far greb ind

Min far greb ind. Han kunne jo godt høre, at vi ofte skændtes. Han kan være en ret bestemt herre. Og det er måske grunden til, at min mor elsker ham. Han formår ligesom at holde hendes temperament i tøjlerne. Jeg kunne godt høre, at han syntes, at hun var urimelig overfor mig, hvis jeg kom hjem 5 minutter for sent. Ok, hun har en livlig fantasi og kan forestille sig, at der sker det værste med mig. Men det er helt ude af proportioner, fordi en bus kan altså godt blive forsinket.
En dag, da skænderiet mellem os blev for meget.

Jeg kan blive noget så forfærdeligt bange, når min ældste søn ikke er kommet hjem til tiden. I går kom han 10 minutter over 10 om aftenen. Han havde ellers lovet mig, at han ville være hjemme kl. 10. De 10 minutter, der gik, indtil han satte nøglen i døren, var de værste i mit liv. Ja, det er ikke løgn. Jeg har en livlig fantasi. Den er god og dårlig. Den er god, når jeg skal fortælle børnene historier henne i børnehaven, hvor jeg arbejder. Men den er dårlig, når jeg bliver bekymret for mine børn.