Min fætter er blevet gift for første gang. Hans tidligere partner døde for mange år siden, og det var meget svært for ham. Han har opdraget sine børn alene. De er voksne nu og forstår mange ting. Da deres mor døde, forstod de kun, at han var hårdt ramt.
Jeg kan godt huske det, selvom det er måske 12 år siden nu. Der var en masse fnidder med det hus, de boede i dengang. De var ikke gift og havde derfor ikke fælleseje, og der var en masse ting, der skulle ændres. Egentlig var han ikke arveberettiget. Han mente dog, at det ikke kunne passe.

Arveret med mere

Han fandt en advokat (?), der ved noget om arve- og samlivsforhold. Og efter en lang proces og mange kræfter fik advokaten løsnet op for tingene, så han kunne blive boende i huset med børnene. Der var dog mange ting, som de skulle have ændret. Fx noget så simpelt som at få ændret i skødet på huset. Børnene arvede jo den del, som hun havde ejet. Advokaten hjalp med skødeskrivning og alt det legale. Samtidigt fik han lavet et testamente online, så ingen af hans børn, er i tvivl om noget, når han selv går bort.

Køberrådgivning er vigtig

Efter nogle år besluttede min fætter så at flytte til en anden by. Med børnene. De var større og forstod flere ting. Han fik solgt huset, og de flyttede. Det var et værre hyr med den bolighandel. Ikke noget at sige til, at så mange bruger køberrådgivning i en bolighandel! Køberne af huset kunne ikke forstå, at der stod umyndige personer som ejere af dele af huset. Men efter lange forklaringer og forhandlinger blev huset som sagt solgt. I den nye by, hvor min fætter fik et virkeligt, godt job, fandt han så en kæreste. Dejligt at se, at livet går videre, og selvom man har mistet et kært menneske, så kan man godt forelske sig igen.

Nu er han og hans kæreste så blevet gift. De har kendt hinanden i en del år. Men beslutningen har de først taget nu. Min fætter har sagt, at det har noget at gøre med, at hun ikke ville giftes, men at han har haft en meget dårlig erfaring og derfor vil giftes. Så man kan sige, at han satte stolen for døren: ”Hvis vi skal bo sammen, så skal vi giftes. Jeg orker ikke det her med særeje og mulige komplikationer, det kan give – en gang til.”

Glem aldrig en fremtidsfuldmagt

De blev gift i lørdags. Det var en god fest. Et rigtig bryllup, du ved med taler og happenings. Under en af samtalerne, jeg havde med dem i løbet af aftenen, fortalte de mig, at de har besluttet også at lave en fremtidsfuldmagt: https://dk-testamente.dk/fremtidsfuldmagt/ . Min fætter vil absolut ikke ind i en lignende situation, hvor han ikke ved, hvad der skal ske med ham selv og hans familie, hvis der sker en af dem noget. Det syntes jeg, faktisk var ret fornuftigt. Nu håber jeg så bare, at de ikke får brug for de fremtidsfuldmagter, de har oprettet. Jeg håber heller ikke, at de skal til at ændre i deres testamenter.