Selv om det fra tid til anden godt kan være lidt trivielt at sidde bag rattet på en turist bus dagen lang, har jeg nu altid syntes, at mit arbejde som turistbuschauffør er ganske underholdende og afvekslende, fordi jeg gennem årene har kørt rundt med mange forskellige slags mennesker.

Efter at jeg sidste år skiftede over til primært at køre bus i forbindelse med de mange fodboldrejser, som min arbejdsgiver er begyndt på at arrangere, er jeg kun kommet til at holde endnu mere af mit arbejde. Det hænger nok lidt sammen med, at jeg selv er meget interesseret i fodbold, men bestemt også med, at det er nogle virkelig hyggelige passagerer at have med i bussen.

Og for mig indebærer jobbet også den fordel, at der altid kalkuleres med, at der også skal være en fodboldbillet til chaufføren til de kampe, vi rejser ud for at se.

Og det gælder, uanset om der er tale om en kamp herhjemme i Danmark (?), eller om det er en international kamp i det nære udland.

De fleste rejser til internationale kampe arrangeres dog med fly, for det er jo en nødvendighed i forbindelse med for eksempel fodboldrejser til Liverpool, som vores firma arrangerer en hel del af. Men der er også ture til udenlandske destinationer lidt tættere på, hvor det er relevant at køre i bus, som alt andet lige er en billigere transportform end med fly.

For eksempel kørte jeg for nogle måneder siden en fodboldtur til Eindhoven i Holland, fordi et dansk superligahold skulle spille en kvalifikationskamp til Europa League turneringen dernede. Det var en rigtig god tur med højt humør, som endda også holdt på hjemturen, selv om det danske hold tabte med et enkelt mål, hvilket nok var et bedre resultat, end man på forhånd kunne forvente.

Af og til er der gæster med på turene, som får drukket lidt rigeligt med øl på rejsen, men det har jeg lært at vænne mig til, og jeg har også lært mig, hvordan jeg skal tackle passagerer, der har fået en lille tår over tørsten. Og i langt de fleste af den slags situationer får jeg faktisk god hjælp af de øvrige passagerer i bussen, som ikke bryder sig så meget om det, hvis nogle af deres medrejsende er blevet alt for fulde.

Vores firma har også forsøgt sig med andre typer af sportsrejser end lige netop til fodboldkampe. Men kun en enkelt af den slags rejser har været en rigtig succes, og det var en tur til det årlige 24 timers løb i Le Mans i Frankrig sidste år. Jeg var også chauffør på den rejse til Le Mans, og selv om jeg ikke interesserer mig en døjt for motorløb, så var det alligevel en stor oplevelse at overvære det gigantiske show, som dette løb er.

Passagererne på turen til Le Mans medbragte selv telte og soveposer, som de kunne bruge til at få nogle timers søvn under løbet. Selv valgte jeg at overnatte i bussen, og det fungerede også fint.