Det kan være en lang og besværlig opgave at bygge en hjemmeside op fra bunden. Selvom hjemmesiden egentlig ikke er særlig kompleks, kan det stadig være et krævende arbejde, da det både kræver layout tekst og billeder.

Heldigvis findes der et stort udbud af hjælp til disse ting, og disse kan med fordel benyttes, hvis man ønsker at gøre opbygningen af siden til en smule mere overkommelig opgave. Det kan især være en byrde at skulle tage billeder til sin hjemmeside, da billederne hvis de skal være god kvalitet, kræver enten et godt kamera eller en fotograf. Det kan derfor være meget omkostningsfuldt at få taget billeder til sin hjemmeside.

I mange tilfælde er der brug for billeder som kan bruges i flere sammenhænge og det kan derfor være frustrerende at bruge tid og ressourcer på at tage disse. Heldigvis kan man søge hjælp på internettet. Der findes nemlig flere hjemmesider hvor man mod betaling eller sommetider gratis, kan downloade billeder med åbne rettigheder, som man nemt kan sætte direkte ind på sin hjemmeside. Det kan derfor være en rigtig god og tidssparende ide, at se efter hjemmesider som udbyder gratis billeder hvis man skal opbygge en hjemmeside.