Efter en ekstremt kold nat, hvor temperaturen nåede næsten ned på minus 20 grader, opdagede jeg tilfældigt om morgenen, at der lå noget kondensvand på gulvet lige indenfor vores terrassedør. Jeg tror ikke, det har været tilfældet tidligere, så jeg blev lidt nervøs for, om der skulle være opstået en utæthed ved døren.

Derfor undersøgte jeg den grundigt, og jeg kunne ikke finde fejl ved den gummiliste, der skal sikre tætheden mellem dør og karm, så jeg tilskrev det den store temperaturforskel, der om natten havde været mellem temperaturen udenfor og inde i huset.

Men det spøgte alligevel lidt i mit baghoved, så efter morgenmaden brugte jeg en times tid den lørdag formiddag på at kigge alle husets vinduer nærmere efter i sømmene. De er ikke specielt gamle, så tingene bør jo sådan set være i orden, og min undersøgelse afslørede heller ikke nogen utætheder.

Jeg havde også lige købt en ny varmepumpe hos Bedste-varmepumpe.dk, så der var dejligt varmt i huset. Bedste-varmepumpe.dk skriver da også, at hvis man køber den bedste varmepumpe, så opvarmer de huset godt året rundt.

Men isoleringen af huset?

Til gengæld opdagede jeg i min runde, at væggene flere steder føltes temmelig kolde – og egentlig også med sådan en udefinerbar følelse af fugtighed…

Jeg søgte lidt på Google og fandt ud af, at jeg kunne få et tjek af isoleringen ganske gratis hos Viking Isolering.

Hulmursisolering er næste skridt

deres besøg afslørede, at det står skidt til med hulmursisolering her på matriklen, så det fik jeg et overmåde godt tilbud på – som jeg accepterede. De kommer om 9-10 dage og udfører en komplet hulmursisolering 🙂

Som udgangspunkt har jeg da hidtil gået ud fra, at når man har forholdsvis nye termoruder med høj isoleringsevne i sit hus, bør der ikke kunne dannes kondensvand, men den opfattelse må jeg nok revidere nu.

Egentlig er der vel ikke noget at sige til det, for trods rudernes gode isoleringsevne kan det selvfølgelig ikke undgås, at det inderste lag glas også bliver kølet ned, når udetemperaturen er så ekstremt lav.

Vi har i det hele taget haft det usædvanligt koldt i en længere periode her i vinterens forhåbentligt sidste del. Det er et dagligt samtaleemne, at nu må foråret snart godt melde sin ankomst