Når man er sammen med sine venner eller sin familie, kan det være sjovt at lave aktiviteter, som man alle kan deltage i i fællesskab. På denne måde kan det være enormt underholdende, at konkurrere med hinanden på forskellige punkter og kanter.

Et spil, som virkelig sætter evnerne på spidsen, er brætspillet skak. I skak er det nemlig både spillernes strategi-, fordybelses- og koncentrationsevne, som sættes på prøve, og afgør hvor stor mulighed man har for at vinde over sin modstander.

Derudover kan man som ene person også spille skak. En fysisk modstander er nemlig ikke påkræver for at kunne gennemføre et spil skak. Skak kan nemlig i dag spilles på forskellige elektroniske apparater, som selv sørger for, at der genereres en modstander, som kan spilles mod. Denne modstander kan endvidere indstilles så den netop passer til spillerens skakniveau.

Skak kan også spilles online. Så hvis man foretrækker at spille mod rigtige mennesker kan man ganske nemt og simpelt gøre dette, hvis blot at man har internetforbindelse. På denne måde kan man nemt få kontakt til skakspillere fra alle verdens hjørner, og finde en skakmakker som netop imødekommer ens egne behov og eget niveau.