HABA leg

apr 11, 2015

Min storesøster, Mie, har to børn, og hun og hendes mand har for længe siden besluttet, at de ikke vil have flere. Begge Mies børn er drenge, og da jeg var blevet gravid med mit første barn, sagde hun lidt spøgende, at nu måtte vi da håbe, at det også var en dreng, jeg ventede mig, for så ville der jo være en hel del legetøj, min førstefødte kunne arve fra de to større fætre.

Men en scanning viste, at det faktisk var en pige, jeg ventede mig, men Mie reagerede bare med at berolige mig med, at så længe der er tale om godt og sundt babylegetøj, er der jo ikke forskel på drenge og piger, så hun skulle nok få samlet det legetøj, som hendes drenge for længst er vokset fra, sammen og tage det med, når hun alligevel skulle komme og se sin første niece.

Og dagen efter, at jeg var kommet hjem fra fødeafdelingen, kom Mie og hendes mand for at tage det nye vidunder i øjesyn. Og de kom slæbende ind med to store flyttekasser, som viste sig at være propfyldt med legetøj af forskellig slags.

Lidt senere kunne jeg ikke dy mig for at kigge i kasserne, og heldigvis var der masser af forskelligt babylegetøj, og jeg blev meget glad for et ophæng med en tøjhund fra Lilliputiens, som kan hænges op over babyen i barnevognen eller på bøjlen i en skråstol.

I den ene side af den første kasse fandt jeg også en pakke med nogle ark med klistermærker. Det var helt tydeligt klistermærker med pigemotiver, men Mie forklarede, at det var et fejlindkøb, hun havde gjort en gang for nogle år siden, så derfor var klistermærkerne fra Djeco aldrig blevet brugt, da de ligesom ikke rigtig passede til drenge.

Jeg var selvfølgelig meget glad for legetøjet, for min nyfødte datter – som vi i øvrigt ikke har givet navn endnu – er som sagt den førstefødte, så vi har naturligvis ikke et lager af legetøj fra andre børn.

Mie havde også lagt et legetæppe i en af kasserne. Det er nyvasket, fortalte hun, og det blev jeg også glad for. I samme kasse var der en hel del godt trælegetøj, som jeg vurderede til at være lige lovlig avanceret til en nyfødt, så det skal nok pakkes væk nogle måneder, indtil min baby bliver lidt ældre.

Men det var under alle omstændigheder noget rigtig gedigent legetøj, som jeg glæder mig til, at vores datter kan begynde at bruge. Mie fortalte, at det alt sammen var af det tyske mærke HABA, som hun havde rigtig gode erfaringer med. HABA legetøj er meget populært i Danmark (?) generelt.

Blandt trælegetøjet var der blandt andet en kasse med byggeklodser, som jeg glæder mig til, at min datter kan begynde at lege med. Men det bliver nu først, når hun er blevet stor nok til at sidde op, så det varer selvfølgelig et stykke tid endnu.

Mie havde også en stor pose med noget babytøj, hun havde gemt, og det var i hvert fald dejligt at få, så jeg har rigeligt at skifte med.