Hjem fra Borneo

dec 25, 2013

Det var selvfølgelig irriterende, at jeg i går skulle bruge det meste af tre kvarter på at komme gennem tolden i Københavns Lufthavn, da jeg kom hjem fra en ellers dejlig ferie, men selvfølgelig forstår jeg godt, at tolderne bare passer deres arbejde, og det var nok på en måde min egen skyld, at jeg vakte en tolders mistanke om, at jeg måske havde noget i bagagen, som det ikke er lovligt at tage med hjem.

Jeg lignede nemlig noget, katten havde slæbt ind, for jeg kom hjem fra den foreløbig sidste af tre rejser til Borneo, som jeg er faldet totalt for. På min ferie var jeg blevet noget forsinket i forhold til min egen tidsplan, og det havde medført, at jeg ikke havde nået at få skiftet til noget ordentligt tøj inden flyveturen hjem.

Så jeg rejste hjem i det tøj, jeg havde haft på i den sidste del af de fire dages trekking, jeg havde været på i bjergene på Borneo. Jeg løb ind i et forfærdeligt uvejr, så alt mit tøj i min store rygsæk blev gennemblødt. Derfor opgave jeg at skifte inden flyrejsen hjem.

Så da jeg ankom til København kunne jeg sikkert godt ligne et eller andet narkovrag, der smuglede forbudte stoffer. Tolderen fortalte mig efter at have gennemsøgt min bagage, at de i tolden nok mest havde kig på folk fra rejser til Thailand, men Borneo var også kommet med på listen over mistænkelige rejsemål. Men jeg havde nu intet ulovligt i min bagage.