Hvad er plussize?

nov 23, 2015

Nu må du altså ikke grine af mig, sagde min kone, der venter vores første barn om et par måneder, men jeg har lige handlet i en netbutik, der udelukkende sælger plussize tøj. Hvorfor skulle jeg dog grine af det, svarede jeg, mens jeg spekulerede på, hvad plussize tøj er for noget, for jeg havde ikke hørt den betegnelse tidligere.

Jeg skjulte min uvidenhed og kom selvfølgelig hurtigt i tanker om, hvad det begreb må dække over. Imens fortalte min kone, at hun havde ledt efter noget smart ventetøj, men hun syntes ikke, hun kunne finde det rigtige, så derfor var hun gået ind på en hjemmeside med tøj til store kvinder, selv om hun – når hun ikke lige er gravid – kun er en størrelse 38.

Og i den netbutik var hun altså stødt på et par smarte sommerkjoler, som nok ville passe hendes store mave. Og de er begge med smalle stropper over skuldrene, så der bliver nok ikke problemer med at få dem til at sidde ordentligt, selv om jeg selvfølgelig ikke har så tykke arme, som de kvinder, den slags tøj egentlig er beregnet til, mente hun.

Hun kaldte mig hen til computeren for at vise mig billeder af de to kjoler, hun havde udvalgt, og jeg kunne da også godt se, at de så smarte ud, så jeg bakkede hende op i, at hun skulle købe de to kjoler online, og med et lille smil sagde jeg til hende, at hun jo ikke behøver fortælle nogen, hvor de er købt.