Indpakning af bil

jan 8, 2019

Jeg har købt en brugt bil. Det er en VW. En skarabæ. Jeg samler på biler og er kisteglad for endelig at have fundet en original skarabæ. Den fås i en nyere og mere fancy udgave, men den originale er flottere, synes jeg. Jeg er bare ikke tilfreds med farven. Det er sådan en blålig, grå farve. Det ser ret hjemme-malet ud. Så jeg tænker, at jeg skal have den malet op i en farve, som klæder den lille bil. Vi skal ikke køre så meget i den. Måske nogle søndagsture hen over sommeren. Ikke mere. Ellers, så skal den bare stå herhjemme og være dejlig. Og jeg skal pusle om den.

Bilindpakning i stedet for lak

Jeg har talt med min kammerat, som er mekaniker om at få den malet. Han foreslog, at jeg ikke maler den, men får den pakket ind. Hvad for noget? Altså bilindpakning, det troede jeg var sådan noget med at vikle et stort bånd om bilen og, så give den som gave. Nej. Det er en form for folie, som lægges overalt på bilen. Det kan give bilen et helt nyt look. Det skader ikke malingen eller lakken og kan holde i mange år. Folien kan man få i alle mulige farver. Og man kan vælge mellem blank eller mat. Mekanikeren forklarede, at der er mange, som benytter det. Især hvis de har en bil, som de gerne vil shine op.

Det lyder som en god løsning. Men hvor finder jeg et sted, som laver bilindpakninger? Han forklarede mig, at det ofte er skiltemalere, som udfører den slags opgaver.

Aha, spændende. Kender du en skiltemaler her i området, som kan give et tilbud på indpakning af min lille bil? Jo der er flere, du kan spørge. Han giver mig et par telefonnumre. Indpakning med folie er efterhånden den mest kendte form for bilreklamer, skulle jeg mene.

Jeg ringer op til firmaerne for at høre om mulighederne. De tilbyder fuld eller delvis bilindpakning. Det op til mig at bestemme, hvad jeg vil. Et af firmaerne fortæller, at de også kan lave folie med prints, så hvis jeg har et ønske om et mønster, så kan de sagtens klare det også. De inviterer mig til at kigge på deres referencer på deres hjemmeside. Og de vil gerne tage et møde med mig, så de kan vise mig, hvordan indpakningen foregår. Det er da service for pengene, tænker jeg.
Efter at have kigget på deres hjemmeside er jeg fuldstændig begejstret. De har lavet nogle virkeligt flotte designs. Fx så jeg en bil, som var pakket ind i folie med print af en skov. Det var sådan en kæmpestor jeep. Signalerede virkeligt, at bilejeren er glad for at køre i naturen. Der var også et andet billede: en sportsvogn, som var blevet pakket ind i blank, sort folie. Virkeligt flot. Jeg savnede kun en ting: Måske kunne de have vist før og efter bilindpakningen. Det ville umiddelbart give et klarere billede af, hvor stor (eller lille) en forandring den kan give.

I forgårs besøgte jeg firmaet, som laver bilindpakninger. Vi fik en rigtig god snak om min lille skarabæ. De kan sagtens klare at få den pakket ind i en diskret farve, som ligger meget tæt på den originale farve.