Min far er et nysgerrigt menneske. Det har han altid været. Og nu, hvor han er gammel og har besværligheder med at kunne gå, er han ved at blive sur. Det er ikke godt. Vi, mine søskende og jeg har gjort meget for at hjælpe ham, så hans nysgerrighed ikke bliver amputeret, og han holder sig mentalt sund. At han er syg, er der ikke nogen tvivl om. Men vores tro på, at hvis han kan holde sin krop i gang og dermed også sin hjerne, så vil sygdommen fortage sig, og han vil kunne få et godt liv.

Vi ved det godt

Vi ved godt, at det går en vej. Men vi er dog overbeviste om, at hvis han kan få stillet sin nysgerrighed, så vil det motivere ham endnu mere til at bevæge sig, sådan som alle læger har rådet ham til.

Vi har bl.a. fundet ud af, at det vil være sundt for ham at komme ud og rejse. Og vi har tænkt meget på, hvordan vi skal organisere det. Det første er, at vi skal have ham overbevist om, at det bestemt ikke er umuligt for ham. Det andet er, at en af os skal med ham.

En god rollator

Det stiller nogle krav til de hjælpemidler, vi har brug for. Fx en god og billig rollator eller en kørestol, som ikke er supertung at skubbe. Vi har tænkt på, at vi skulle tage til Athen sammen med ham. Han har altid ønsket sig at se Akropolis. Det er en af hans store interesser: Hvor kommer demokratiet og ideen om retfærdigheden fra. Så vi har bestemt, at vi giver ham en luksusferie i Athen. Og jeg skal med ham.

Sammenklappelig kørestol

Vi skal bare først lige finde en af de her fantastiske, sammenklappelige kørestole, man kan tage med sig på rejse. Den skal han have i fødselsdagsgave (?) i næste måned. Sammen med bekræftelsen på, at vi har bestilt og betalt rejsen derned. Jeg ved, at grækerne er gode til at tage hensyn til folk med særlige behov – ret modsat denne historie: https://www.haerfuglene.dk/altsaa.html