Jeg er så træt af mænd og deres dårlige undskyldninger. De har ekstra mange, når det handler om noget så simpelt og enkelt som rengøring. Hold nu op, hvor har jeg hørt mange dårlige forklaringer på, hvorfor de ikke kan støvsuge, vaske gulv, afkalke brusebadet eller klare en vinduespudsning.

Det er så ærgerligt, at mænd ikke gider at hjælpe med rengøring – især når de er i et parforhold. Det har kostet mange brudte kærlighedsforhold, tror jeg, at mange mænd praktisk talt overlader alle rengøringsopgaver til deres kærester eller koner. Det gælder vel også erhvervsrengøring – men den køber de jo bare ude i byen. I Aarhus er det nok her: http://www.aarhusren.dk/erhvervsrengoering/

Jeg har et helt frisk eksempel på, at tusindvis af diskussioner om rengøring og fordeling af rengøringsarbejde har ført til, at en ven lige har mistet sin kæreste. Hun gad simpelthen ikke stå med rengøring af deres 150 kvadratmeter store hus helt alene. Det kan jeg godt forstå, men det kan min ven åbenbart ikke. Han synes, det er en rådden forklaring på, at de ikke skal være kærester mere. Men helt ærligt, at være fælles om rengøring betyder mere, end mænd fatter, for rigtig mange kvinder.

Det er måske ikke helt gået op for mænd, at kvinders kærlighed og selvværd vokser i takt med, at hun bliver respekteret og føler sig som del af et ligeværdigt team. Og det gør hun jo slet ikke, hvis manden altid kryber uden om at deltage i rengøring af deres hjem. At overlade gulvvask, støvsugning, gardinvask, tæpperensning og afvaskning af badeværelset til kvinden, er i kvindens øjne mangel på respekt og kærlighed. Allerhelst vil hun nemlig gerne have, at det lidt kedelige arbejde udføres i fællesskab og bliver overstået hurtigst muligt.

Jeg ville ønske for alle mænd, at de vidste, hvordan tanken om en ventende gulvvask eller en dårlig samvittighed over et beskidt badeværelse påvirker kvinder, så de ikke kan slappe af og give sig hen. Hvis mænd forstod det og gav deres bidrag til al rengøring i hjemmet, ville det helt sikkert give bonus i soveværelset.

Se, det var et godt tip til alle jer mænd, der påstår, I er dårlige til rengøring. Mon ikke I godt kan få taget jer sammen til at vaske gulv eller støvsuge, når I ved, at jeres kvinde vil blive så meget gladere og mere afslappet, så I kan hygge jer sammen senere.

Et godt tip er at bruge lidt tid og lidt afkalkningsmiddel i brusekabinen. Et afkalket badeværelse giver hende stjerner i øjnene og kys til dig. Tænk at rengøring kan være så vigtig i et parforhold, men det er det altså. For kvinden. Forstå det nu.

Er du – helt ærligt – rigtig, rigtig elendig til rengøring eller har dårlig ryg, så du ikke kan deltage i rengøringsopgaverne, så er der en anden løsning, som vil tænde din kvinde.

Bestil et rengøringsfirma, der udfører privat rengøring, til at ordne huset for hende. Men advar hende først. Lad være med at gøre det som en overraskelse, så hun kommer hjem en dag og uden varsel bliver mødt af et skinnende rent hjem. Hun vil selvfølgelig blive en lille smule glad, men hun vil allermest blive pinlig berørt over, at hun ikke havde fået ryddet op først, eller at jeres nye rengøringshjælp havde set noget beskidt tøj, der endnu ikke var smidt i vasketøjskurven.