Min mand har været meget sød og forstående overfor mig i de sidste 2 uger. Jeg fik lavet en øjenlågsoperation på de nedre øjenlåg. Fik fjernet noget af huden og nogle fedtposer, som gjorde, at poserne bulede ekstremt ud. Men han – min mand – har også lavet dårlige jokes med mig. ”Du ligner ét af medlemmerne fra Bjørnebanden” – og ja, jeg så faktisk ud, som om at han havde givet mig et par på hovedet. Huden under øjnene er så tynd og følsom, at der ikke skal ret meget til, før end man får et blåt øje. Operationen var ikke særlig slem, men den fik altså givet mig to blå øjne.

Blå øjne

Jeg var blevet advaret om det. Lægen, som foretog indgrebet, havde sagt til mig, at jeg nok måtte aflyse alle aftaler, jeg havde i løbet af de første 10 dage efter operationen. Jeg fik at vide, at jeg ville få hævelser under øjnene. Det ville ligne et resultat af en slåskamp. Men han sagde også, at jeg ikke skulle være bekymret. Det er helt naturligt, at der kommer hævelser efter operationen. Lidt blødning kan også forekomme, og det er det, som giver det blå øje. Øjenlågsoperationer er jo forholdsvist voldsomme indgreb, selvom de egentlig ikke er smertefulde. Jeg fik at vide, at jeg kun ville kunne mærke det, når han lagde bedøvelsen. Han ville fjerne stingene efter den første uge, og på det tidspunkt ville han kunne se, om alt går, som det skal.

Operation af øjenlåg

Nu er der så gået to uger, og hævelsen er faldet. Blødningerne er stoppet. Den blå farve forvandlede sig til grøn og gul og er nu væk. Og jeg har ikke de her poser under øjnene længere. Og min mand har ikke længere grund til at drille mig med mit bjørnebande-look.
Og jeg er blevet glad for mig selv igen. Man kan ikke se, at jeg har fået en øjenlågsoperation. Det er rart at få at vide, at jeg ser frisk og godt ud.

I morgen er det så første dag på arbejdet igen efter operationen. Mine kollegaer ved godt, hvorfor jeg tog ferie i de sidste 2 uger. Jeg har talt med dem om det. Nogle af dem syntes, at jeg var hysterisk. Det er da naturligt, at man får poser under øjnene med tiden. Du er jo ikke helt ung længere. Andre syntes, at jeg er modig og sej, fordi jeg tog beslutningen. En enkelt mente, at jeg var meget forfængelig og spurgte, om jeg ville se ud som en 18-årig. Det ville jeg ikke. Jeg er måske forfængelig, men jeg er ikke hysterisk – og jeg vil heller ikke skjule min alder og se yngre ud, end jeg er. Jeg vil bare gerne se godt ud, og jeg er villig til at gøre noget, for at det sker. Dette var netop også én af grundene til, at jeg valgte den speciallæge, som udførte operationen. Han havde nemlig påpeget overfor mig, at han ikke udfører mirakler. Han kan ikke skrue tiden 20 år tilbage for mig. Ærlig snak, som er i linje med min holdning.