Poesi på væggene

Det er sjovt, at motiver og tanker, som har eksisteret i årevis, aldrig går af mode. Fx så jeg en wallsticker forleden dag. Det var en tekst, et lille vers: ”Elsk, mens du tør det, lev, mens du gør det.” Det er en tekst, som helt sikkert stammer tilbage fra dengang fine folk, havde poesibøger og skrev små beskeder i dem.

Nu har jeg ikke selv haft poesibog, men verset kender jeg. Fra en plakat, jeg havde, dengang jeg var en fattig studerende. Jeg havde ikke råd til kunst, men noget skulle der på væggen. Plakater var løsningen. Det var en billig løsning, og det var meget populært at sætte plakater op på væggene. Det er det vist stadigvæk, men jeg synes, at løsningen med, wallstickers er meget bedre.

Wallstickers er så fede

Wallstickers er nemlig nemme at sætte op. De kræver ikke en ramme, sådan som en plakat helst skal have. Det er lidt surt at hænge en plakat op med tape eller det der tacky gum, man kan købe og sætte på bagsiden af plakaten. Vil man tage den ned senere, så river man helt sikkert plakaten itu, eller også kan man ikke få det der klæbe-ler af plakaten bagefter.
En wallsticker er nem at tage ned.

Wallstickers er i virkeligheden klistermærker, man kan få i op til meget store størrelser. Men idéen med at få dem lavet med motiver og tekster eller citater er genial. Fordi: De er så nemme at håndtere. Ikke nogen ekstra udgift til en ramme, som kan falde ned og gå itu, fordi sømmet ikke er hamret godt i væggen.

Og så synes jeg, at det er så smart fundet på, at du kan få wallstickers lige i den farve, du gerne vil have det, og du kan få dem i forskellige motiver. Du kan med andre ord kombinere forskellige wallstickers med forskellige farver og skabe helt dit eget unikke udtryk. Det kan en plakat ikke.

Plakater er OK men…

Plakater er flotte, og jeg siger heller ikke, at de ikke dur. Jeg er bare begejstret for wallstickers.
Plakater kan være mere nuancerede i farverne, men du ved, når du anskaffer en plakat, at der vil være andre mennesker, som også har den specifikke plakat hængende – et eller andet sted i deres hjem. Med wallstickerne kan du som sagt skabe dit eget motiv. Det kræver bare, at fantasien får lov til at få frit spil. Det havde jeg en god erfaring med forleden, da min nevø og jeg skulle sætte en op i hans værelse. Vi havde købt et motiv i flere forskellige farver, så nu har han en bilpark med 5 forskelligt farvede biler på sin væg.

NB: En poesibog er en bog, hvor ejeren lader venner og bekendte skrive en hilsen til sig. Den består ofte af et lille vers. Traditionen stammer helt tilbage til 1500 – 1600-tallet, hvor unge adelige havde stambøger med sig på deres dannelsesrejser. Venner, de fik, og berømte personer, som de mødte på deres rejser, fik lov til at skrive eller tegne i stambogen. Som et minde til bogen ejer. I 1800 tallet bredte stambogstraditionen sig til bredere lag i samfundet. Især konfirmander brugte traditionen til at skrive hilsner til hinanden.