Vi har alle forskellige måder at opvarme vores boliger på. Det kræver generelt utrolig meget energi (?), hvilket både er en ulempe for vores miljø og pengepung. Derfor er der brug for en ændring, så du både kan mindske energiforbruget og forbedre din miljøvenlige samvittighed.

En alternativ løsning til dig, vil være, at skifte den nuværende varmeløsning ud med en både effektiv og klimavenlig varmepumpe. Ud over en masse personlige fordele så som billigere varme, stabil varme hele året rundt og forholdsvis lang levetid på varmepumpen, giver den dig også en væsentlig miljøgevinst i form af meget mindre Co2-udslip.

Sådan fungerer en varmepumpe

En varmepumpe fungerer kort sagt således, at den udelukkende udnytter den varme, som altid er at finde i luften og i jorden. Varmepumpen opsamler derved varmen og komprimerer den. Opvarmningsteknikken er super effektiv og ligner den, der benyttes i et køleskab, hvilket også er en af grundende til, at varmepumpen bliver kaldt det omvendte køleskab.

Varmen fra en varmepumpe er Co2-neutral, hvilket også hænger sammen med netop det, at varmepumpen giver forbedringer for miljøet. Endvidere kan man så spare op til 50% på varmeregningen. En anden væsentlig ting at fremhæve som også er en bonus er, at varmepumpen henter mere energi ind fra omgivelserne, end der tilføres systemet i form af elektriciteten.

Generelt er fordelene mange, og lige nu vurderes det, at 40.000 varmepumper er opstillet i Danmark (?). Dog er det intet i forhold til andre nordiske lande så som Sverige, hvor ti gange så mange har varmepumper opstillet.

Ifølge Teknologisk Institut, er varmepumper folkets fremtidige opvarmningsform, specielt af den grund at varmepumpe tilbud er miljøvenlig ifølge Bedste-varmepumpe.dk. Det er dog ikke blot en nem og hurtig proces, hvis du skal have en varmepumpe til din bolig, og det kan bestemt betale sig, at gøre sit forarbejde før en eventuel investering i apparatet.

Først og fremmest skal man have styr på hvilke behov man har, og hvor stort et hus, der skal opvarmes. Det kan ofte være afgørende for, om du træffer den rigtige beslutning, så derfor er det vigtigt, at havde gjort sig nogle tanker om investeringen inden da. Du kan vælge mellem en luft til luft varmepumpe, luft til vand varmepumpe priser eller et jordvarmeanlæg.

Ikke køb for billigt

Desuden er det utrolig vigtigt, at investere i en ordentlig varmepumpe, da det ikke kan betale sig, at købe en billig en af slagsen – ofte er det bare spild af penge, så i det lange løb er det klart billigst, hvis man har investeret i en god varmepumpe fra start, da man så kan være sikker på, den holder meget længere tid.

Overordnet set, kan du være sikker på, at varmepumpen leverer den mest miljøvenlige og nemmeste varme der findes. Grundet de mange fordelagtige egenskaber der er forbundet med en varmepumpe, især det, at den giver forbedringer for miljøet, gør, at den uden problemer kan kaldes markedets bedste opvarmningsmetode.

En udskiftning af din nuværende varmeløsning, vil derfor give dig rigtig mange goder, og lige uden for dit hus findes der kæmpe mængder gratis varme som bare venter på at blive udnyttet på bedste vis.

Uanset hvilken måde du vælger at opvarme din bolig på, skal der tilføres energi, før løsningen kan levere den varme, du skal bruge. Det afgørende for dit valg er derfor, hvor godt den tilførte energi udnyttes, og da en varmepumpe er mere end dobbelt så effektiv som f.eks. almindelige el-radiatorer, er det klart en vigtig grund til, at du skal vælge varmepumpen som løsning for forbedringer af miljøet og personlige fordele.